Nieuwsbrief de Joyce Meyer Juni 2022 - gezondheid

Beste vrienden! Heb je weleens iemand horen zeggen: ‘Ik word daar zo ziek van’? Meestal gaat het dan om iets negatiefs. Ik word ziek van mijn baan, van deze persoon of van deze situatie. Maar wat als het een vastberaden statement is? Een uitspraak vol geloof? Ik ben er zo ziek en moe van dat ik me echt ziek en moe voel!

Ik vraag je dit vandaag, omdat ik geloof dat God wil dat we gezonde levens leiden naar ziel, geest en lichaam. Maar dat krijg je niet zomaar per toeval. Gezond leven is niet iets waar we zelf geen invloed op hebben. Ik heb hier een belangrijke (en zeer praktische) les in geleerd:

De keuzes die we maken bepalen het soort leven dat we zullen leiden. Gezonde keuzes zorgen voor een gezond leven.

De waarheid is dat je niet bezorgd, gestrest, vermoeid of met pijn door het leven hoeft te gaan. Dat is niet het leven waar Jezus voor kwam.

Als je op een gebied in je leven lijdt – naar geest, ziel of lichaam – wil ik dat je dit als eerste en belangrijkste inziet: Wat je pijn ook is – in welke fase van je leven je ook bent – God kan je heel maken.

Ik weet dit omdat ik het zelf heb ervaren. God heeft me door de jaren heen emotioneel, geestelijk en lichamelijk genezen. Hij heeft me een leven van vrede, vreugde en vervulling geschonken. Dat kan Hij ook voor jou doen!

Een van de meest opwindende dingen die God me steeds weer liet zien bij elke keer dat Hij me op een bepaald gebied van mijn leven genas, is dat ik zelf een rol heb in het ervaren van mijn genezing en het leven in gezondheid.

Ons geloof activeren is hoe we onze rol spelen. Wie vandaag ongezonde keuzes maakt, krijgt te maken met ongezonde resultaten in de toekomst. Maar verstandige, gezonde keuzes van vandaag zijn stappen die je zet naar een betere gezondheid. Een paar voorbeelden:

Het doet me denken aan het verhaal van Daniël en zijn vrienden Hananja, Mishaël en Azarja (Shadrach, Mesach en Abed-Nego) in Daniël 1.

In het verhaal kozen Daniël en zijn vrienden ervoor om vegetarisch te eten en water te drinken in plaats van te nemen van de ‘delicatessen van de koning’, omdat ze wisten dat dit was wat God van hen vroeg.

Ze hadden hier zoveel vertrouwen in, dat toen ze door de officieren van het koninklijk hof werden geconfronteerd met het weigeren van het koninklijke voedsel, Daniël zei: Stel uw dienaren toch tien dagen op de proef. Toen deze tien dagen voorbij waren, zagen deze vier Judese jonge mannen er sterker en gezonder dan alle anderen en werd God verheerlijkt.

Een van de meest krachtige teksten in dit verhaal is Daniël 1:8: Daniël nu nam zich in zijn hart voor zich niet te besmetten.

Het punt is niet dat we allemaal tien dagen lang vegetarisch moeten eten. Waar het in dit verhaal principieel om gaat, is dat we zelf een rol hebben in onze gezondheid. Goede gezondheid begint met het luisteren naar Gods wijsheid en vervolgens vastbesloten zijn om de gezonde keuzes te maken waar Hij ons toe leidt.

Voordat ik een openbaring van God ontving over het genieten van fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid, leefde ik op veel gebieden van mijn leven ongezond, om de simpele reden dat ik ongezonde keuzes maakte. Ik deed dat niet bewust – ik was me gewoon niet bewust van de stappen die ik zelf kon zetten om te wandelen in de gezondheid en heelheid die God ons wil geven. Ik werkte tot ik uitgeput was. Ik kreeg bij lange na niet genoeg lichaamsbeweging. Ik probeerde alle diëten die je kunt bedenken. Ik werd boos en bitter als iemand me liet zitten. Het gevolg was voorspelbaar: ik was moe, gefrustreerd en uitgerangeerd. Is dat herkenbaar voor je?

Volg Gods wijsheid en maak gezonde keuzes - Nieuwsbrief van Joyce Meyer Juni 2022

Zit jouw schema ook zo vol dat het je heeft uitgerekt? Zijn jouw ochtenden zo hectisch dat je geen tijd neemt met de Heer? Heb je je voeding en je lichaamsbeweging laten versloffen? Ik stel je deze vragen niet om je te veroordelen of je een schuldgevoel aan te praten. Zoals ik al zei: zo was ik er zelf aan toe. Ik vraag het je omdat ik geloof dat God je vandaag hoop wil geven. 

Hij wil je helpen om elke ongezonde gewoonte of elk verkeerd patroon om te draaien. Hij houdt zoveel van je dat Hij wil dat je gezond bent en heel in je geest, ziel en lichaam.

Voordat ik afsluit, wil ik een paar teksten met je delen om je aan vast te houden terwijl je God gelooft voor zijn genezing in jouw leven:

Het Woord van God staat vol met beloften van gezondheid en heelheid – dat is het leven dat Jezus voor jou voor ogen had toen Hij op aarde kwam.

Onthoud dat de keuzes die je maakt de kwaliteit van je leven bepalen. Neem je voor dat je vanaf vandaag deze gezonde keuzes gaat maken.

Dankbaar voor Gods genezing,

image05

P.S. Als je begint met je reis naar een gezond leven, zorg ervoor dat je in het Woord van God verblijft en je Zijn beloften overdenkt over genezing en heelheid voor elk gebied van je leven.

Het gebruiken van de wijsheid die God geeft, betekent dat je nu voor datgene kiest, waar je later tevreden over zal zijn. Bekijk deze uitzending en laat je door Joyce bemoedigen om goede en gezonde belissingen te nemen op alle gebieden van je leven.

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

HONGERBESTRIJDING – HOOP OP EEN BETERE TOEKOMST

Bijna 9 procent van de wereldbevolking lijdt aan ondervoeding. De redenen zijn velerlei en de gevolgen van honger zijn complex. Als de aanstaande moeders al ondervoed zijn, kunnen de kinderen zich in de buik van hun moeder niet voldoende ontwikkelen en worden zij vaak te vroeg of met ondergewicht geboren.

Wij willen alles doen wat in ons vermogen ligt om levens te redden en kinderen en gezinnen over de hele wereld hoop te geven op een betere toekomst. Elk leven telt! Wij exploiteren bijna 650 maaltijdcentra in 26 landen over de hele wereld.

Met meer dan 24 miljoen maaltijden per jaar, vullen we lege magen en stillen we de honger. In veel voedingscentra helpen we ook kinderen met hun basisopleiding en vertellen we hen over Gods liefde. We helpen hen door een eenvoudige maaltijd en veranderen hun leven door de liefde van God.

Sommige kinderen die naar onze centra komen, hebben de nachtmerrie van verwaarlozing en misbruik meegemaakt. Anderen zijn echter gedwongen te werken vanwege extreme armoede. Weer anderen komen uit gezinnen waar de ouders lichamelijk beperkt zijn of door prostitutie in hun levensonderhoud voorzien. Voor veel jongens en meisjes is de zorg en het onderwijs die zij in onze voedingscentra krijgen, het enige dat hen voor een soortgelijk lot behoedt.

Door onze bediening beginnen ook veel ouders een leven met Jezus en gaan ze als gezin naar de plaatselijke kerken. Wij zien zelfs hele dorpsgemeenschappen geleidelijk veranderen, allemaal omdat wij maaltijden verstrekken aan kinderen en in hun behoeften voorzien. Dank je voor al jouw steun! Je donatie geeft kinderen een toekomst!

NU DONEREN

Begin de dag goed… met de dagelijkse overdenking van Joyce

Wist je dat?

… je elke morgen een korte maar krachtige bemoediging van Joyce kunt ontvangen? Haar overdenking is altijd praktisch en relevant voor het dagelijks leven. Het korte gebed ter afsluiting leidt je naar een persoonlijk contact met God. En als je niet zelf wilt lezen: sluit dan je ogen en open je hart want de tekst kun je ook beluisteren.