Over ons

Over Joyce

Maak kennis met de Bijbellerares en bestsellerauteur

Joyce Meyer is één van de beste praktische Bijbelleraren in de wereld. Ze is een New York Times bestseller auteur; haar boeken hebben miljoenen mensen geholpen bij het vinden van hoop en herstel door Jezus Christus. Door haar bediening onderwijst zij met name over onderwerpen die gericht zijn op het denken, de mond, gevoelens en houdingen. Met haar openhartige stijl van communiceren deelt ze haar ervaringen zodat anderen, van wat zij geleerd heeft, kunnen toepassen in hun leven.  

Joyce presenteert een televisie- en radioshow genaamd Enjoying Everday Life® , die wereldwijd wordt uitgezonden met een bereik van 4,5 miljard mensen. 

Ze heeft 125 boeken geschreven, die in meer dan 150 talen zijn vertaald. Over de hele wereld zijn al meer dan 37 miljoen van haar boeken gratis verspreid en worden er elk jaar miljoenen exemplaren verkocht.

De visie op praktische manier uitdragen

Door haar onderwijs heen, heeft God de mogelijkheden gegeven om mensen in nood te helpen en het evangelie op een praktische manier uit te dragen. Joyce´s passie om mensen in nood te helpen is het fundament voor de visie van Hand of Hope, het zendingswerk van Joyce Meyer Ministries. Hand of Hope ondersteunt onder andere voedingsprogramma’s, medische zorg, tehuizen voor weeskinderen en bestrijding van mensenhandel. In haar geboortestad St. Louis, stichtten Joyce en Dave (haar echtgenoot) de St. Louis Dream Center (SLDC) in 2000. De SLDC voorziet de binnenstad van praktische hulp die is gericht op het bereiken van verlorenen en van mensen in nood. 

Het verleden overwinnen!

In de loop der jaren, heeft God Joyce veel mogelijkheden gegeven om haar getuigenis en de levensveranderende boodschap van het evangelie te delen. Met een verleden van seksueel misbruik tijdens haar jeugd en met de “gewone” dagelijkse strijd van het leven, ontdekte Joyce de vrijheid om in overwinning te leven door Gods Woord toe te passen in haar leven en ze op haar beurt anderen wil helpen hetzelfde te doen. 

Joyce is en blijft een bijzonder getuigenis van het dynamische, verlossende werk van Jezus Christus.

Onderscheidingen

Joyce ontving van de Life Christian University in Tampa, Florida een doctoraat voor “bijzondere verdienste” en ontving ze daarnaast een Eredoctoraat in Theologie van de Oral Roberts University, Tulsa, Oklahoma en de Grand Canyon University in Phoenix, Arizona.  

Gezin

Joyce en haar man Dave zijn al meer dan 40 jaar getrouwd en zijn de ouders van vier volwassen kinderen. Dave en Joyce Meyer wonen in St. Louis, Missouri, USA.