Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Kies Gods normen, niet die van de wereld

15 juni 2023

Beluister hier de overdenking:

Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen, die de weg van zondaars niet betreedt, bij spotters niet aan tafel zit. Psalmen 1:1


Om boven het moreel verval van de samenleving te leven houdt in dat we keuzes maken betreffende onze gesprekken, hoe we ons kleden, wat we lezen en de TV-programma’s en films die we kijken. Het heeft ook te maken met het niveau van integriteit waarmee we ons leven leiden, omgaan met anderen en ons gedragen in het bedrijfsleven of beroep.

Als christenen moeten we elkaar aanmoedigen om naar goddelijke normen te leven en het trekken van de wereld te weerstaan. De volgende bekende uitspraak is tevens eem goed advies: “Waak over je gedachten, want ze worden woorden. Waak over je woorden, want ze worden daden. Waak over je daden, want ze worden je gewoonten. Waak over je gewoonten, want ze worden je karakter. Waak over je karakter, want het wordt je bestemming.”

Eén van Gods grote gaven aan de mensheid is de vrije wil om keuzes te maken. Als we willen genieten van de zegeningen die Hij voor ons heeft, moeten we keuzes in ons leven maken die in lijn zijn met Zijn Woord en overeenstemmen met de waarden van Zijn Woord, geen keuzes die de aangetaste waarden van de wereld weerspiegelen.

Ik verzoek je dringend om een besluit te nemen om God volledig te dienen en Hem op de eerste plaats te zetten bij alles wat je doet.

Kort gebed: God, ik wil niet leven naar de wereldse normen. Ik plaats U eerst in mijn leven, want ik weet dat Uw wegen het beste zijn. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials