Hand of Hope

Veilig water

Bronnen voor meer levenskwaliteit

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

In deze video maak je kennis met Pastor Moses en leer je hoe mensen in India hun hart hebben geopend voor een leven met Jezus Christus door middel van een waterput.

Feiten over schoon drinkwater

  • In Nederland verbruikt een persoon gemiddeld 119 liter drinkwater per dag – voornamelijk voor persoonlijke hygiëne, het wassen van kleding, schoonmaken, eten en drinken.

  • 2,2 miljard mensen wereldwijd hebben geen toegang tot schoon water.

  • 785 miljoen mensen hebben geen basiswatervoorziening.

  • Zonder water en hygiëne kunnen ziekten zich snel verspreiden.

  • Een gebrek aan schoon water is een van de meest voorkomende doodsoorzaken onder jonge kinderen.

  • Kilometers lang lopen, onderweg naar zoet water, zorgt ervoor dat er niet school gegaan kann worden.

  • De klimaatverandering maakt het nog erger en droogt steeds meer gebieden op.

Gewoonweg een grote behoefte verlichten

Hoewel eenvoudige hulp de kwaliteit van leven al aanzienlijk zou kunnen verbeteren, lijden veel mensen aan een gebrek aan basisbehoeften. De behoefte aan vers water is hier een perfect voorbeeld van. We willen zoveel mogelijk mensen een nieuwe levenskwaliteit bieden en daarom boren we overal ter wereld zoetwaterbronnen en installeren we watertanks. Op deze manier worden de leefomstandigheden van een heel dorp duurzaam verbeterd.

Onze focus voor het boren van bronnen ligt in India, maar we zijn ook actief in andere landen zoals Laos, Myanmar, Sri Lanka en Thailand. Indien mogelijk wordt er ook een gebedskapel naast de put gebouwd, omdat we de mensen niet alleen schoon water voor hun lichaam willen brengen, maar ook het levende water van het evangelie.

IN ÉÉN OVERZICHT

  • Dankzij jouw donatie hebben we in meer dan 40 landen meer dan 2.135 zoetwaterbronnen van Wells of Life kunnen boren.
  • Met 15.000 kan er naast de bron een kerk worden gebouwd.

Feiten over het boren van bronnen

Om een bron te installeren, moeten grote diepteboormachines worden gebruikt om 60 tot 160 meter diep in de aarde te boren. In zeldzame gevallen, zoals in Malawi, kunnen de bronnen ook met de hand worden gegraven. De meeste bronnen zijn uitgerust met een handpomp. Hoeveel mensen van water kunnen worden voorzien met een waterbron is overal anders. In Malawi bijvoorbeeld voorziet één bron ongeveer 100 mensen van water, maar in Ethiopië leveren onze nieuwste bronnen ongeveer 3.500 mensen en in Zimbabwe ongeveer 1.700 mensen water. Als er eenmaal een bron is gebouwd, wordt de lokale bevolking belast met het algemene onderhoud van de bronnen.

Ons wordt vaak de vraag gesteld: “Waarom zijn jullie gekomen om ons te helpen?” Door onze praktische hulp worden de harten van de mensen wijd opengesteld om de boodschap van het Evangelie te horen. In veel gevallen hebben hele dorpen hun leven aan Jezus toevertrouwd… en dat begon allemaal met schoon water.

Wil je helpen? Verander de wereld met ons door je donatie!