Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Zijn genade is elke dag nieuw!

04 december 2024

Beluister hier de overdenking:

Genadig is de HEER: wij zijn nog in leven! Zijn ontferming kent geen grenzen. Elke morgen schenkt Hij nieuwe weldaden. Veelvuldig blijkt uw trouw! Klaagliederen 3:22-23 (NBV)


Elke dag is er de gelegenheid om de deur naar het verleden te sluiten en een gloednieuwe start te ervaren. Het feit dat God de dag in 24 uur segmenten heeft verdeeld toont aan dat we geregeld overnieuw moeten beginnen. Er komt altijd een nieuwe dag, een nieuwe maand en een nieuw jaar. Maar om gebruik te kunnen maken van dit opnieuw beginnen, moeten we het besluit nemen om dit te willen doen.

Worstel jij met schuld of veroordeling? Voel jij je slecht over iets wat je jaren geleden hebt gedaan of over iets wat je gisteren deed? Het maakt niet uit hoeveel tijd er overheen is gegaan, het verleden is nog steeds het verleden. Wat gedaan is, is gedaan en alleen God kan er nu voor zorgen. Jouw deel is om je fout toe te geven, spijt ervan te hebben, en Gods vergeving te ontvangen en verdergaan.

In Klaagliederen bemoedigt de profeet Jeremia ons met het nieuws dat Gods goedertierenheid nieuw is elke morgen. Elke dag geeft Hij je een frisse start. Ik ben blij dat God ons dagelijks een nieuwe hoeveelheid weldaden stuurt – we kunnen elke dag een nieuw begin maken!

Kort gebed: Here God, ik ben zo blij dat uw weldaden elke morgen nieuw zijn! Ik kan elke dag fris beginnen vanwege uw liefde, goedertierenheid en trouw aan mij! Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials