Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Zaaien en oogsten

10 juli 2024

Beluister hier de overdenking:

Want wat een mens zaait, zal hij ook oogsten. Galaten 6:7


Deze Bijbeltekst zegt ons duidelijk dat, wat we zaaien we ook zullen oogsten. Letterlijk geldt dit voor de landbouw en het telen van gewassen. De meeste mensen weten dat dit ook geldt voor het geven van geld en gul te zijn. Maar wist je dat dit principe ook van toepassing is op de manier waarop we anderen behandelen?

Onze houding en woorden zijn de “zaden” die we dagelijks zaaien en die bepalen wat voor soort vrucht of oogst we zullen hebben in onze omstandigheden en relaties.

De duivel houdt ervan om ons bezig te houden met zelfzuchtige gedachten, trouwe vrienden te behandelen alsof ze onbelangrijk zijn, woorden van strijd te zaaien in onze familie en negatief te denken over onze baas, voorganger, enz. De duivel wil dat we slechte zaden zaaien in elke relatie en situatie.

Zoveel mensen gedragen zich op deze manier en vragen zich af waarom mensen hen niet aardig vinden of hen behandelen op de manier zoals zij behandeld willen worden. Het antwoord is eenvoudig: zij zijn aan het oogsten wat ze gezaaid hebben!

Mag ik je vragen wat je vandaag aan het zaaien bent? Kies ervoor om vanuit Gods genade, liefde, vergeving, vriendelijkheid en geduld te zaaien in iedere relatie en situatie. Je zult merken dat, als je anderen behandelt zoals God dat van je vraagt, je een leven zult oogsten vol van bemoedigende, unieke relaties en bevredigende resultaten.

Kort gebed: Heilige Geest, ik wil goede dingen zaaien en goede dingen oogsten. In plaats van egocentrisch te zijn naar anderen, vraag ik U mij te helpen om vriendelijkheid en liefde te zaaien in mijn relaties met alle mensen in mijn leven. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce