Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Vrij van schulden leven

22 mei 2022

Beluister hier de overdenking:

Wees niemand iets schuldig dan elkaar lief te hebben; Romeinen 13:8 (HSV)


Het is belangrijk voor ons om te begrijpen dat de strijd om onze financiën eigenlijk een geestelijke strijd is. De vijand verleidt ons om meer te spenderen dan we kunnen betalen zodat hij ons onder druk kan zetten en ons van onze wandel met God afhoudt.

Maar ons doel moet zijn dat we het leven genieten wat Jezus ons gaf toen Hij voor ons stierf—een leven van rechtvaardigheid, vrede en vreugde in de Heilige Geest. We kunnen dat niet doen als we onder druk staan en gefrustreerd zijn door onze financiële schulden.

Het is mogelijk om vrij van schulden te leven door Bijbelse principes te hanteren voor het beheren van geld. Mijn echtgenoot, Dave, zegt dat wanneer we leren leven binnen onze grenzen, of conform inkomen, dan zal God ons zegenen, dan zullen onze grenzen worden verbreed en zullen we meer hebben. Lucas 19:17 vertelt ons dat God blij is wanneer we trouw en betrouwbaar zijn in de kleine dingen. Wanneer we dat zijn, zo wordt gezegd, zal Hij ons autoriteit geven over grotere dingen.

Dus val niet in de valkuil van “groter” te leven dan wat God je toevertrouwd heeft. Blijf uit de schulden door binnen je grenzen te leven… en zie hoe God deze uitbreidt.

Kort gebed: God, ik wil de geestelijke strijd over mijn financiën winnen, dus ik weiger om in schulden te leven. Ik geef niet toe aan de verleiding om te besteden wat ik niet heb. In plaats daarvan zal ik trouw zijn aan de grenzen die U mij heeft gegeven. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.