Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

“Verleid worden” om het goede te doen

24 november 2022

Beluister hier de overdenking:

Daarom, wie denkt te staan, laat hij oppassen dat hij niet valt. 1 Korintiërs 10:12 (HSV)


Eén ding wat ons verleidt tot zonde is om te goed over onszelf te denken en teveel op onszelf te vertrouwen. Dit gedrag wordt aangemoedigd door de vijand. We worden hoogmoedig en denken dat het goed met ons gaat, maar dan brengt de duivel ons in verleiding en vervallen we in zonde.

De volgende uitspraak komt misschien als een schok voor jou: je moet weten dat er ook een goede verleiding bestaat. We moeten ons realiseren dat satan ons verleidt om te zondigen, maar dat God ons op een bepaalde manier verleidt om het goede te doen. Elke keer dat de vijand een slechte keuze voor je plaatst, heeft God altijd al een goede voor je klaarstaan.

Als de verleiding tot zonde overweldigend aanvoelt, onthoud dan dat de Heilige Geest, die veel machtiger is dan de vijand, je ook wil overweldigen, maar op een goede manier. Hij wil je beïnvloeden om het goede te doen mits je Hem dat toestaat.

God probeert ons leven te redden. Hij wil ons versterken zodat we, wat er ook gebeurt, beschermd en bewaard zijn onder Zijn bedekking. Wanneer God ons verleidt om het goede te doen, is het beste wat je kan doen: gehoorzamen.

Kort gebed: Heilige Geest, ik wil naar Uw goede “verleidingen” luisteren en hieraan gehoorzamen. Wanneer de vijand mij probeert te laten struikelen, laat mij dan Uw wil en Uw weg zien zodat ik die kan volgen. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials