Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Plezier hebben

15 January 2022

Beluister hier de overdenking:

Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid. Spreuken 17:22 (NBV)


Wil je een grappig verhaal horen? Ik ken veel van zulke verhalen en ze zijn ontstaan door gebeurtenissen uit mijn gewone dagelijkse leven. Ik moest er niet om lachen toen deze verhalen ontstonden, maar nu ben ik blij dat ik er om lachen kan.

Ik vond het bijvoorbeeld niet grappig dat ik mijn haar niet in model kon houden, maar als je had gezien wat ik daar allemaal voor moest doen, dan zou jij zeker gelachen hebben. Het was ook niet leuk toen ik probeerde om zelf kleding te maken, zeker niet voor de mensen die ze moesten dragen. En ik kon zo geïrriteerd zijn als Dave keukenrollen door het gangpad van de supermarkt naar mij toe gooide, maar nu pas realiseer ik mij, dat hij wist hoe hij plezier kon maken, ongeacht wat hij aan het doen was. Ik ben blij dat ik nu kan terugkijken op deze tijden en de humor ervan in kan zien.

Ik weet dat niet alles in het leven even aangenaam is, maar ik denk dat het nodig is dat we leren om meer plezier in ons leven te hebben. En ik wed dat als je iedere dag de tijd zou nemen om hierover na te denken, dat je een moment zou vinden dat je plezier bracht of waar je nu om kunt lachen.

God wil dat Zijn kinderen plezier hebben. In de Bijbel staat dat een vrolijk hart een goed medicijn is. Ik denk dat we allemaal iedere dag een gezonde dosis humor nodig hebben, vele malen per dag. Je kunt gewoon geen overdosis aan vreugde hebben!

Ik moedig je aan om elke dag bewust op zoek te gaan naar iets waar je om kunt glimlachen of lachen… en deel je glimlach of lach met anderen en laat ook hun dag stralen!

Kort gebed: Heer, Uw Woord zegt dat een blij hart als een goed medicijn is. Dank U dat U mij helpt om vreugde en plezier te hebben in het leven.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.