Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Hoe zit het met mij?

11 augustus 2023

Beluister hier de overdenking:

Ik ben met Christus gekruisigd, en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij, en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God, Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven. Galaten 2:20 (HSV)


Paulus zei dat hij met Christus was gekruisigd. Met andere woorden, om voor God te leven moest hij ophouden aan zichzelf te denken. En we worden aangemoedigd om hetzelfde te doen.

Op dit punt denk je misschien wel: hoe zit het met mij? Wie gaat er voor mij zorgen? Vaak weerhoudt dit ons ervan om te leven zoals God wil dat we leven.

Het is makkelijk om te denken aan wat we willen, denken en voelen, maar voor jezelf leven is eigenlijk een frustrerende, zinloze manier van leven. Het is verbazingwekkend hoe we door ons te richten op God en wat we voor anderen kunnen doen, we vrijkomen van de angst voor wat we zelf nodig hebben en willen.

Het geheim om vreugde te hebben is dat je je leven geeft in plaats van probeert om het te behouden. Wanneer je in plaats van op jezelf op God gericht bent, kan God je laten zien hoe je een betekenisvol leven kan leiden.

Ik moedig je aan om elke dag te beginnen jezelf aan God toe te wijden. Wanneer je dat doet, zal Hij trouw zijn en je helpen een goddelijk leven te leiden.

Kort gebed: Heer Jezus, ik geef U mijn ogen, mond, handen, voeten, financiën, talenten, vaardigheden, tijd en energie – alles van mij! Ik wil niet voor mijzelf leven. Ik wil voor U leven. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials