Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Onrealistische verwachtingen kwijtraken

23 juni 2022

Beluister hier de overdenking:

Niemand is goed, behalve God. Marcus 10:18


Onrealistische verwachtingen kunnen onze vrede en vreugde snel stelen. Gewoonlijk verlangen we naar een perfecte dag met perfecte mensen, die perfect gelukkig zijn in onze kleine perfecte wereld. Maar we weten allemaal dat dit geen werkelijkheid is, alleen God is volmaakt en de rest van ons is onder constructie.

De duivel weet wat onze vrede steelt en hij probeert van alles om ons verontwaardigd te krijgen als onze onrealistische werkelijkheid uiteen valt.

Nadat jarenlang de duivel mijn vrede wegnam, had ik het eindelijk door: het leven is niet perfect en er gebeuren dingen die wij niet gepland hebben of waar we liever niet doorheen gaan. Mijn nieuwe houding hier tegenover is geworden: zo is het leven! Ik heb ontdekt dat als ik mij door deze dingen niet laat imponeren, zij mij ook niet neerslachtig maken.

Iedereen moet omgaan met ongemakken, maar we kunnen er mee omgaan en een verkeerde houding vermijden. Onthoud vandaag dat alleen God volmaakt is en leer Hem te vertrouwen. Hij kan je altijd door teleurstellende omstandigheden heen leiden, je versterken en je helpen vast te houden aan je vrede.

Kort gebed: Here God, alleen U bent goed. Ik ben zo blij dat zelfs wanneer mensen en omstandigheden tekortschieten, U dat nooit doet. In plaats van mijn hoop op dingen te stellen, kies ik voor een leven van vrede dat alleen ontstaat door mijn hoop op U te stellen.  Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.