Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Maak onderscheid tussen ‘wie je bent’ en ‘wat je doet’

31 December 2022

Beluister hier de overdenking:

Daarom ook is iemand die één [ingelijfd] met Christus is, een nieuwe schepping. 2 Korintiërs 5:17 (NBV)


Ik heb fouten gemaakt in mijn leven, en ik weet zeker dat ik in de toekomst fouten zal maken, maar toch hou ik van mijzelf. Het is een gegeven dat ik niet altijd alles goed doe, maar dat heeft geen invloed op wie ik ben in Christus. Ik weet dat ik geliefd ben en dat ik toch een goed persoon ben. Dat komt omdat ik geleerd heb onderscheid te maken tussen mijn “wie ik ben”, een nieuwe schepping in Christus, en mijn “wat ik doe.”

Wanneer je beseft dat wat je “doet” niet bepaalt “wie” je bent, ervaar je een nieuwe mate van vrijheid van schaamte. Als je weet dat God van je houdt, kun je op een gezonde en evenwichtige manier van jezelf gaan houden. Als je van jezelf gaat houden, beginnen ook anderen van jou te houden. Van jezelf houden betekent niet dat je vol trots bent, het betekent eenvoudig dat je jezelf accepteert als de persoon die God je geschapen heeft om te zijn. Wij allemaal hebben gedragsveranderingen nodig, maar het accepteren van onszelf als Gods schepping is een essentieel onderdeel in ons proces om emotioneel gezond en volkomen te zijn in Christus. Als we dat in de hand hebben, van onszelf te houden, zal het wonderen uitwerken om ons te helpen om de op schaamte gebaseerde natuur te overwinnen. Kort gebed: Heilige Geest, help mij onderscheid te maken tussen mijn “doen” en mijn “wie”. Ik kan van mijzelf houden en de vrijheid van schaamte ervaren omdat U mij liefheeft en voortdurend aan het werk bent in mijn leven.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.