Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Maak God jouw bron van goedkeuring

27 maart 2024

Beluister hier de overdenking:

De HEER van de hemelse machten is met ons, onze burcht [toevlucht] is de God van Jakob. Sela [pauze, om even daarover na te denken] Psalm 46:12 (NBV)


Vandaag de dag steelt een epidemie van onzekerheid de vreugde van veel mensen in onze maatschappij en veroorzaakt grote problemen in hun relaties. Ik weet wat voor een effect onzekerheid kan hebben op levens omdat ik het zelf heb meegemaakt. Ik weet wat het doet met een persoon.

Diegenen die onzeker zijn zoeken vaak goedkeuring van anderen om hun gevoel van afwijzing en lage eigenwaarde proberen te overwinnen. Zij zijn verslaafd aan goedkeuring.

Wanneer we worstelen met onzekerheid, zal alleen één ding ons vrij kunnen zetten, en dat is Gods waarheid. De waarheid is dat we niet hoeven te vechten om van mensen te krijgen wat God ons vrijelijk geeft: liefde, acceptatie, goedkeuring, zekerheid, kracht en waardigheid.

Hij is onze toevlucht, onze vesting, onze kracht, onze burcht in tijden van moeilijkheden en onze schuilplaats (zie Psalmen 9:9, 31:4, 32:7, 37:39, 46:11). Onze waardigheid, waarde, acceptatie en goedkeuring komt van Hem. Zolang we die hebben, bezitten we de meest waardevolle dingen op deze aarde

Wanneer je naar Hem kijkt, dan zul je worden opgetild naar een nieuw niveau van vrijheid, je wordt de zelfverzekerde, volwassen persoon waarvoor je bent gemaakt.

Kort gebed: Heer, ik kijk naar U voor zekerheid. Ik richt mij op de waarheid – U bent mijn toevluchtsoord en kracht. U geeft mij liefde en acceptatie. In U alleen ben ik volkomen zelfverzekerd. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce