Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Laat God je reisgids zijn

27 februari 2024

Beluister hier de overdenking:

Want deze God is onze God, eeuwig en altijd; Híj zal ons leiden tot de dood toe. Psalmen 48:15 (HSV)


Toen Jezus op aarde liep, wist Hij altijd het juiste te doen omdat Hij alleen deed wat Hij Zijn Vader zag doen. Met Hem als onze Heer kunnen we Hem erop vertrouwen dat Hij ons elke dag op het rechte pad houdt.

Psalmen 48:14 zegt dat God onze gids zal zijn (zelfs) tot aan de dood toe. Hoe geweldig is het om te weten dat we een gids hebben die ons in het leven van de ene naar de andere bestemming brengt.

Als mijn man, Dave, en ik een nieuwe plaats bezoeken, nemen we vaak een gids. Op een dag besloten we om zelf te gaan verkennen, maar we ontdekten snel dat dit een volstrekte verspilling van onze tijd was. We waren het grootste gedeelte van de dag verdwaald, wanhopig proberend om onze weg terug te vinden.

Soms denk ik dat we het leven op dezelfde manier behandelen als de plaats die Dave en ik zelf wilden ontdekken. Het is altijd makkelijker om een ervaren gids te volgen dan om doelloos zelf rond te dwalen. In plaats van je eigen weg te gaan, doe hetgeen je jouw Vader ziet doen, en laat Hem je leiden. God is toegewijd om ons te willen leiden, het is dus overduidelijk van belang dat we volgen.

Kort gebed: Heer God, ik wil geen leven leiden als een toerist zonder gids, mijn weg doelloos gaande. Alleen U kunt laten zien wat te doen en hoe te leven, dus ik kies ervoor Uw dagelijkse leiding te volgen. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce