Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Je moet geduld ontwikkelen

03 juni 2024

Beluister hier de overdenking:

Maar laat die volharding, vastberadenheid en geduld ook volledig mogen doorwerken, opdat u volmaakt bent en geheel oprecht, en in niets tekortschiet. Jakobus 1:4


Wanneer jij en ik tegen God zeggen: “Verander mij, ” moeten we begrijpen wat we zeggen want alle veranderingen die we moeten maken, gebeuren niet meteen. In plaats daarvan geeft God ons een gelegenheid om door middel van tegenstand te groeien en zo ook veranderen.

Jakobus 1 vertelt ons hoe belangrijk het is om geduld te hebben tijdens onze verandering en als we geconfronteerd worden met tegenstand. Geduld is de vrucht van de Geest dat alleen ontwikkelt en groeit onder beproeving, geduld is iets wat we nodig hebben. De Bijbel vertelt ons dat wanneer we geduld hebben, we volmaakt en volkomen zijn en in niets tekortschieten. Echter op geen enkele wijze kunnen we dit ontvangen zonder iets te hebben moeten doorstaan.

Als we echt overwinnaars willen zijn die God dienen en een verschil willen maken in deze wereld, dan zullen we een aantal uitdagingen moeten doorstaan. De duivel zal ons proberen te ontmoedigen bij iedere kans die hij krijgt, maar God is groter dan je vijand en Hij kan je door elke uitdaging overwinnend heenbrengen.

Dus kies er vandaag voor om God door je heen te laten werken, zelfs wanneer je met tegenstand wordt geconfronteerd. Terwijl je geduld groeit en ontwikkelt, zul je een leven van grote overwinning binnen stappen.

Kort gebed: Heer, ik wil dat U mij verandert en ik weet dat het betekent dat ik een uitdagingen moet doorstaan. Geef mij de kracht om te volharden en vastberaden te zijn wanneer ik door beproevingen heen ga zodat ik geduld kan hebben en volkomen ontwikkeld word in Christus. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce