Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Je kunt niets aan je lengte toevoegen

15 mei 2024

Beluister hier de overdenking:

Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één el aan zijn levensduur toevoegen? Matteüs 6:27 (NBV)


Zorgen maken doet ons absoluut geen goed. Het verandert niets en we verspillen tijd verontrust te zijn over zaken waar we niets aan kunnen doen—dingen die alleen God kan veranderen.

De Bijbel zegt dat we niet één el kunnen toevoegen aan onze lengte door ons zorgen te maken. Toch maken we ons zorgen, en zorgen… en nog meer zorgen, hetgeen ons nergens brengt.

Iedere keer dat we erg verontrust zijn, kost het ons veel emotionele energie, het put ons uit, onze gezondheid leidt eronder, het steelt onze vreugde, maar het verandert niets. We moeten ophouden om te proberen dingen op te lossen die alleen God kan oplossen, omdat de enige die klapt de duivel is, terwijl hij zegt: “Ha, ha, ha! Ik heb ze opnieuw te pakken!”

Jezus zegt ons in Johannes 14:27 “niet ongerust te zijn” en in Johannes 16:33 “goede moed te houden”. Ik denk dat het een 1-2 knock-out klap is voor de duivel wanneer we dat doen. Als je je realiseert dat je niet alles kunt oplossen, kalmeert het je. En als je weet dat God het wel kan, dan geeft dat goede moed!

Dus wees niet verontrust. In plaats daarvan kalmeer, heb moed, en stuur de duivel rennend weg!

Kort gebed: Heer, mij zorgen makend brengt helemaal niets, dus laat ik het achter mij. Ik ben zo dankbaar dat U kunt oplossen wat ik niet kan. U kalmeert mij en geeft mij goede moed! Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce