Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Jaag de uitmuntendheid van Daniël na

5 augustus 2021

Beluister hier de overdenking:

Daniël nu onderscheidde zich van de rijksbestuurders en stadhouders omdat er een uitzonderlijke geest in hem was. De koning overwoog hem over heel het koninkrijk aan te stellen. Daniël 6:4 (NBV)


Daniël is een man in de Bijbel die wordt omschreven als iemand die een “uitnemende geest” heeft. Als gevolg hiervan bracht God hem in de gunst bij de koning, hetgeen leidde tot zijn benoeming boven alle andere leiders van het land. Maar zijn toewijding aan God werd beproefd.

De leiders hielden er niet van dat Daniël in de gunst was bij de koning. Dus manipuleerden zij de koning om een regeringsbesluit te ondertekenen waarin het voor iedereen verboden werd om gedurende dertig dagen iemand anders dan de koning te aanbidden. Bij schending van dit besluit werd men in de leeuwenkuil gegooid.

Daniël dook niet onder voor dit besluit. Hij was meer bezorgd over zijn toewijding aan God. Als je het verhaal kent, dan weet je dat God hem volledig heeft beschermd en uiteindelijk werd verheerlijkt.

Ik wil je aanmoedigen om met diezelfde uitmuntende geest te leven. Wees vastberaden om voor God te leven op elk gebied van je leven. Als je dat doet, zul je aan je ware doel voldoen en God in alles wat je doet verheerlijken, net zoals Daniël.

Kort gebed: Heer, ik wijd mijzelf toe aan een leven van uitmuntendheid, net zoals Daniël. Geef in mij een ‘uitnemende geest’, zodat ik U van harte oprecht mag dienen in alles wat ik doe. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.