Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Hoe strijd je de goede strijd?

16 april 2024

Beluister hier de overdenking:

Strijd de goede strijd van het geloof, win het eeuwige leven waartoe je geroepen bent en waarvan je in aanwezigheid van velen zo’n krachtig getuigenis [van geloof] hebt afgelegd. 1 Timoteüs 6:12


We moeten “de goede strijd van het geloof strijden” tegen de vijand, maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Hier zijn zes strategieën:

1. Denk agressief. Zoals een generaal zich voorbereid op een gevecht, maak een plan en bereken hoe je kunt deelnemen en hoe je de vijand kunt verslaan.

2. Bid vurig. Hebreeën 4:16 instrueert ons om Gods troon met vrijmoedigheid en vertrouwen te benaderen. Ga met vertrouwen naar Hem toe en vertel Hem wat je nodig hebt.

3. Spreek onbevreesd. 1 Peter 4:11 zegt: “Als iemand spreekt, dan als iemand die de woorden van God spreekt”. Jij en ik moeten een geestelijk bevelende stem tegen de duivelse machten hebben.

4. Geef overvloedig. De manier waarop we geven is de manier waarop we ontvangen (zie Lucas 6:38). Leef een leven in vrijgevigheid.

5. Werk aandachtig. Alles wat uw hand vindt om te doen, doe dat naar uw beste vermogen (Prediker 9:10). Wakker jezelf aan in de Heilige Geest en krijg het werk gedaan.

6. Heb onvoorwaardelijk lief. Als kinderen van God, moeten we anderen liefhebben zoals God ons liefheeft – onvoorwaardelijk en opofferend.

Onderneem deze stappen, en wanneer de vijand komt, zul je vervuld zijn met Gods kracht en zul je onverslaanbaar zijn.

Kort gebed: Heer, ik wil niet achterover leunen en de strijd van het geloof missen waar U mij voor heeft geroepen. En als ik voorwaarts ga, wilt u mij laten zien hoe ik deze zes strategieën kan toepassen op mijn gevecht tegen de vijand. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce