Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Herken het slagveld

01 oktober 2022

Beluister hier de overdenking:

De wapens van onze strijd zijn immers niet vleselijk [wapens van vlees en bloed]... 2 Korintiërs 10:4


Wist je dat wij elke dag in oorlog zijn? Als we naar al het lijden kijken, kunnen we misschien denken dat de gevechten buitenaf plaatsvinden, maar in werkelijkheid, vinden ze binnenin ons plaats: op het slagveld in ons denken.

Wanneer we falen om het slagveld te identificeren, zullen we ook niet onze vijand kunnen herkennen. We hebben de neiging te geloven dat mensen, geld, religie of “het systeem” onze problemen zijn. Als we ons denken niet vernieuwen, dan lopen we het risico om die leugens te blijven geloven en belangrijke keuzes te maken gebaseerd op misleiding.

Elke dag wordt ons denken gebombardeerd met een constante stroom van klagende gedachten, verdenkingen, twijfels en angsten. Elke gedachte kan een nederlaag en verwoesting veroorzaken, maar het uitreiken naar Gods waarheid kan overwinning en vreugde brengen.

Wellicht zijn er grote bolwerken in je leven die afgebroken moeten worden. Laat me je bemoedigen door je eraan te herinneren dat God aan jouw kant is. Er is een strijd gaande, en je denken is het slagveld. Maar het goede nieuws is dat God aan jouw zijde vecht!

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials