Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

God kan de grootste beproeving ten goede doen keren.

31 oktober 2020

Jullie hadden kwaad tegen mij in de zin, maar God heeft dat ten goede gekeerd, om te bewerken wat er nu gebeurt: dat een groot volk in leven blijft. Genesis 50:20 (NBV)


Een tijdje geleden sprak God dit tot mijn hart: “Joyce, je kunt niet verder zien dan je neus lang is (wat niet zo ver is), en je veronderstelt dat alles wat niet goed voelt ook niet goed is. Maar Ik zie het begin en het einde omdat Ik de Alpha en Omega ben, het Begin en het Einde, en Ik weet veel dingen die jij niet weet.

Wij zien slechts een gedeelte, maar God overziet alles.

In Genesis 50:20 spreekt Jozef met zijn broers, die hem ernstig mishandeld hadden. Toen ze hem in de put gooiden en hem als slaaf verkochten, dachten ze hem tegen te werken, maar in werkelijkheid had God al een plan klaar om die beproevingen te gebruiken om Jozef te bevorderen naar een plek met grote invloed.

Soms blijken de dingen die wij verschrikkelijk vinden een grote zegen te zijn. De grootste beproeving kan het grootste geloof in je ontwikkelen. Misschien bevind je je op de bodem van een put, maar heeft God een plan die put te gebruiken om je te begunstigen in Zijn roeping op je leven. Onthoud, God overziet alles en Hij gebruikt die beproevingen om er iets goeds van te maken.

Kort gebed: Here God, ik kan niet “voorbij mijn neus” zien, maar ik vertrouw U omdat ik weet dat U alles overziet. Ik geloof dat U uit mijn beproevingen iets goeds kan doen ontstaan. Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.