Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

God is de enige blijvende bron

04 maart 2024

Beluister hier de overdenking:

Zoek je geluk bij de HEER, Hij zal geven wat je hart verlangt. Psalm 37:4 (NBV)


Als mens zijn we door God gemaakt om gelukkig te zijn en om ons goed te voelen over onszelf. Eigenlijk moeten we ons goed voelen over onszelf, want anders zullen we uiteindelijk een soort van ongezond, onbeheerst gedrag ontwikkelen om bij het gevoel te komen waar we zo naar hunkeren.

Denk er over na. Een drugsverslaafde begon waarschijnlijk met gebruiken omdat zijn pijn zo intens was dat hij zich genoodzaakt voelde om daar vanaf te komen, al was het maar tijdelijk. Hetzelfde geldt voor drank of voedsel om een goed gevoel op te roepen. Als we van binnenuit geen goede gevoelens krijgen, dan proberen we ze door middel van externe middelen te creëren.

God heeft ons op die manier gemaakt en Hij is de Enige die ons kan verzadigen. Als we in plaats van naar God, naar iets anders op zoek gaan om ons goed te voelen over onszelf, zijn we bezig om iets echts te vervangen voor een goedkoop vervangingsmiddel.

Wat je emotionele behoeften vandaag ook zijn, weet dat alleen God hieraan kan voldoen. Hij is de enige blijvende levensbron. Ga vandaag naar Hem toe — want Hij is de Enige die kan verzadigen.

Kort gebed: Here God, ik wil mijn tijd niet verspillen aan het najagen van goedkope vervangingsmiddelen. U bent de Enige die vrede kan geven. Laat mij zien hoe ik dagelijks het ware geluk en tevredenheid in U en U alleen kan vinden. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce