Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

God blijft altijd dezelfde

8 mei 2021

Jezus Christus blijft dezelfde, gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid! Hebreeën 13:8 (NBV)


Mijn echtgenoot Dave is een groot voorbeeld van iemand die consequent met vrede en stabiliteit leeft. Hij herinnert mij vaak aan een rots, wat een van de namen van Jezus is.

Net als een stevige rots blijft Jezus onveranderd. De schrijver van Hebreeën zegt dat Hij dezelfde blijft, gisteren, vandaag en tot in de eeuwigheid.

Vroeger worstelde ik om te leven met dezelfde vrede en stabiliteit die Dave heeft. Ik kon de ene dag blij zijn en de volgende dag depressief. Uiteindelijk realiseerde ik me wat Dave zo vredig maakte: Hij vertrouwt in de onveranderlijke God. Hij weet dat ongeacht wat er gebeurt, God dezelfde blijft.

De Bijbel vertelt ons dat de Heer onze God, die altijd bij ons is, de Almachtige is (zie Sefanja 3:17). Hij helpt ons te overwinnen en te leven naar Zijn onveranderlijke Woord en Geest.

Onze God is rotsvast dezelfde. Waarom vertrouw je Hem niet vandaag? Wanneer je beseft dat, wat er ook gebeurt, God dezelfde blijft en als jij  je leven baseert op Zijn onveranderlijke aard, dan kun je genieten van de voortdurende, kalme vreugde die Hij je verlangt te geven. Waarom start je vandaag niet?

Kort gebed: God, U bent onveranderlijk dezelfde! U bent de enige constante factor in dit leven. Ik weet dat, ongeacht wat er gebeurt, ik op U kan rekenen en vertrouwen. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.