Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

De verkeerde soort “martelaar”

22 november 2020

Maar als je aalmoezen geeft, laat dan je linkerhand niet weten wat je rechterhand doet... Matteüs 6:3 (NBV)


We weten allemaal wat een martelaar is. We hebben de hartverscheurende verhalen gehoord over de heldhaftige mannen en vrouwen die voor Christus zijn gestorven. Maar er bestaat ook een ander soort martelaar die niet zo moedig en nobel is – iemand die voortdurend zich beklaagt en die altijd bereid is zijn pijn te delen met iedereen die het maar wil horen. Dit soort martelaren wil aan iedereen laten weten welke opofferingen ze hebben gedaan in hun leven.

We vallen makkelijk in deze “martelaars-valkuil.” We beginnen ons dienstbaar op te stellen naar onze familie en vrienden en genieten hiervan. Maar na een tijdje begint ons hart te veranderen en gaan we er iets voor terugverwachten. Uiteindelijk hebben we niet meer het hart van een dienaar. Ons gedrag verzuurt en al snel komen we erachter dat we verstrikt zijn geraakt in zelfmedelijden. We zijn een martelaar geworden.

In de Bijbel staat: Geef, zonder dat je je linkerhand laat weten wat je rechterhand doet. Met andere woorden, God wil dat we dienen en geven zonder dat het ons uitmaakt of mensen het merken of ons erkennen.

Ben je in deze “martelaars-valkuil” gevallen? Als dit zo is, vraag God je Zijn liefde te geven, zodat je onzelfzuchtig kunt geven, zonder dat je je druk maakt om de waardering hiervoor.

Kort gebed: Heilige Geest, laat mij zien of ik in de martelaars-valkuil ben gevallen. Wilt u mij Uw liefde geven om met de juiste hartsgesteldheid dienstbaar te zijn, zodat ik anderen kan geven op de manier waarop U wilt dat ik dat doe, onbaatzuchtig en met Uw vreugde.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.