Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

De prijs van zelfdiscipline

18 maart 2023

Beluister hier de overdenking:

Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervindt, en bid onophoudelijk. Romeinen 12:12 (NBV)


Als christenen hebben velen van ons het idee dat alles in ons leven perfect zou moeten zijn, gewoon omdat we christenen zijn. Maar Jezus waarschuwde ons duidelijk: “Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld … ” (Johannes 16:33).

Jezus zei dat we wereldse problemen te verduren zouden krijgen. Deze dingen zijn onderdeel van het leven waarmee we allemaal te maken krijgen wanneer we onze ik-gerichte verlangens neerleggen om Hem te volgen.

Apostel Paulus schreef: Ik oefen [zoals een bokser] mijn lichaam op harde wijze [zelf-disciplicinerend door ontberingen] en maak het dienstbaar… (1 Korintiërs 9:27).

Paulus spreekt hier over zelfdiscipline. Zelfgedisciplineerd zijn betekent dat we onze zondige verlangens neerleggen en door Gods genade het goede doen, ongeacht de prijs.

Het is niet altijd eenvoudig. Aan jezelf sterven zal noodzakelijk lijden met zich meebrengen. Maar onthoud: zelfs wanneer we geconfronteerd worden met lijden, is er hoop, want Christus heeft de wereld overwonnen! En zoals Paulus zei: “We kunnen verheugd zijn door de hoop; standvastig en geduldig in het lijden en de vervolgingen; onophoudelijk in het bidden”.

Kort gebed: Heer God, ik besluit van tevoren om U te behagen, of mijn vlees het nu wil of niet. Zelfs als ik moet lijden om Uw wil te doen, weet ik dat er hoop is, want Uw geest is in mij, en U hebt de wereld overwonnen. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials