Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Besluit om te vergeven

24 februari 2021

En wanneer u staat te bidden, vergeef als u tegen iemand iets hebt, opdat ook uw Vader, Die in de hemelen is, u uw overtredingen vergeeft. Markus 11:25 (HSV)


Wanneer iemand ons pijn doet, reageren wij vaak alsof diegene iets van ons heeft gestolen. We hebben het gevoel dat diegene ons iets schuldig is, maar God wil dat we het loslaten.

Als we weigeren om iemand te vergeven, welke hoop hebben we dan nog om te kunnen ontvangen wat we nodig hebben? Om van God te kunnen ontvangen wat Hij in Zijn Woord heeft beloofd, moeten we Hem gehoorzamen, ongeacht hoe moeilijk dat ook kan zijn. We moeten vergeven.

Het grootste bedrog dat satan heeft bewerkstelligd op het gebied van vergeving, is de gedachte dat, als onze emoties niet veranderd zijn, we niet volledig vergeven hebben. Als je besluit om iemand te vergeven, laat de duivel je dan niet overtuigen dat, omdat je nog dezelfde gevoelens hebt, je die persoon niet echt vergeven hebt.

Je kunt de juiste beslissing nemen om te vergeven en je toch niet anders ‘voelen’. Dit is wanneer het geloof aan de orde komt. Jij hebt jouw deel gedaan, wacht nu op God. Hij zal Zijn deel doen en je emoties genezen, je heel maken en je gevoelens voor de persoon, die je pijn deed, veranderen.

Kort gebed: Heer, ik kies ervoor om degenen te vergeven die mij pijn hebben gedaan. Ik zet hen vrij van hun schuld, in Jezus’ naam. Genees mijn hart en maak mij heel.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.