WIE IS HIER DE BAAS? - Newsletter Mei 2024 van Joyce Meyer

Beluister hier de nieuwsbrief:

Beste vrienden!

Gevoelens kunnen soms erg onstabiel zijn. Vind je ook niet? Op sommige dagen ‘voelen’ we ons op en top, maar op andere dagen ‘voelen’ we ons down en in de put. Als we onze emoties hun gang laten gaan, kunnen ze ons leven in een achtbaan veranderen.

Vandaag heb ik goed nieuws voor jou: je hoeft geen op-en-neer, heen-en-weer leven te leiden. Met Gods hulp kun je leren je gevoelens onder controle te houden, in plaats van je erdoor te laten leiden. Simpel gezegd: gevoelens hebben niet het laatste woord in ons leven; Gods Woord heeft het laatste woord!

Zowel jij als ik weten dat we dagelijks te maken hebben met emoties die vaak niet in lijn zijn met Gods woord. Ik bedoel; je voelt je bang of alleen. Je maakt je zorgen. Je voelt je ontmoedigd, geïntimideerd of onzeker, nerveus, gefrustreerd. Je voelt je boos of verdrietig.

We hebben allemaal weleens deze gevoelens ervaren (ik in ieder geval wel), maar de kern is dat deze emoties, hoe intens ook, niet de koers van ons leven hoeven te bepalen. Gods Woord moet ons kompas zijn, niet onze emoties die iedere dag anders kunnen zijn.

Je kunt met meer vrede en vreugde je leven leven, als je op God vertrouwt en naar Zijn beloften kijkt in plaats van naar je gevoelens.

In mijn leven heb ik gemerkt dat het noodzakelijk is om mijn emoties te beheersen, omdat ik niet altijd de controle heb over hoe ik me voel, maar mijn gevoelens op zichzelf zijn niet verkeerd of zondig. Er zijn ochtenden waarop ik misschien ontmoedigd wakker word of dagen waarop een uitdaging ervoor zorgt dat ik me overrompeld voel.

Heb jij een soortgelijke ervaring gehad? Ken jij ook zulke ochtenden? Juist in die momenten is het belangrijk hoe je met deze gevoelens omgaat.

Op die momenten moet je jezelf afvragen: komt dit gevoel van God? Komt het overeen met Zijn Woord? Als het antwoord “nee” is, dan kan je de keuze maken om met Gods hulp voorbij die gevoelens te gaan en vol vertrouwen te doen waartoe Hij je oproept.

En als ik dat kan…dan kan jij het ook! De keuze is aan jou. Laat jij je leiden door je emoties of door Gods Woord?

Laat me je een praktisch voorbeeld geven van waar ik het over heb. Ik herinner me een periode in mijn leven waarin ik moeite had met slapen. Ik werd rond 2 of 3 uur ’s nachts wakker en kon dan moeilijk weer in slaap komen. Na een aantal nachten ging ik naar bed met een vaag gevoel van angst dat het weer zou gebeuren – en het gebeurde ook. In die periode herinnerde God me eraan dat ik kon bidden en de angst kon weerstaan.

In Gods Woord staat, ‘Als je neerligt, zul je niet angstig zijn; je zult neerliggen en je slaap zal aangenaam zijn’ (Spreuken 3:24).

Vanwege deze belofte in Gods Woord bad ik in geloof, wetende dat God Zijn beloften houdt! Ik bad die avond en ging naar bed. Ik sliep de hele nacht door en heb dit probleem niet meer gehad. Nu weet ik dat dit een eenvoudig voorbeeld is, maar de waarheid is dat God zich bekommert om elk aspect van ons leven, zelfs om een goede nachtrust.

Dus laat me je aanmoedigen: De volgende keer dat je je bezorgd, angstig of bang voelt, stel dan je vertrouwen in God en sta in geloof op de beloften in Zijn Woord.

In 2 Timotheüs 1:7 staat: Want God heeft ons niet een geest van vreesachtigheid gegeven, maar van kracht en liefde en bezonnenheid. Op dezelfde manier dat God ons niet een geest van angst heeft gegeven, heeft Hij ons ook niet een geest van wanhoop, frustratie, zorgen, boosheid of bitterheid gegeven. Vrede, vreugde, kracht, vertrouwen, hoop, gezondheid, heelheid – dit is wat je als kind van God kunt hebben.

Hier zijn nog een paar beloften waar je op kunt rekenen:

Het Woord van God is groter dan onze gevoelens – we kunnen ons leven erop bouwen!

Elke keer als je een negatief gevoel ervaart en toch verder gaat, zul je zo van je nieuwe vrijheid genieten dat je niet meer terug wilt naar het leven waarin je door je gevoelens wordt geleid.

Onthoud; je emoties hoeven je niet te beheersen. Als je erop vertrouwt dat God je helpt gevoelens te overwinnen die niet in overeenstemming zijn met Zijn Woord, zul je een heel nieuw leven ervaren. Vrede, vreugde, hoop, bemoediging en een zelfverzekerde verwachting van Gods goedheid en trouw – dát is het leven wat Jezus je kwam geven.

 

Joyce

Je bent niet voorbestemd om een leven te leiden dat bepaald wordt door woorden als verdriet, depressie, angst of zorgen. Jezus stierf om jou een leven van schoonheid te geven, vreugde, vrede en vertrouwen. Kies vandaag nog voor dat leven!

1-label-180px-videotip-nl-glow
Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Denk jij dat je controle hebt over je emoties? Gevoelens kunnen overweldigend zijn en van seconde tot seconde veranderen. In deze uitzending mag je leren wat je kunt doen, om met Gods hulp, niet langer je emoties je te laten dicteren.

2-label-180px-leestip-nl-glow

Efeze – een praktische Bijbelcommentaar

De brief van Paulus aan de Efeziërs in Efeze is een geliefd Bijbelboek dat enkele van de belangrijkste en meest inspirerende lessen van het geloof bevat. Eén van deze lessen is dat je jouw relatie met God op de eerste plaats zet. Dat is de sleutel tot verandering in je leven.

Verander met ons de wereld! Nieuwsbrief van Joyce Meyer
Josphat heeft complete genezing ervaren - Genesis Men's Home Hand of Hope van Joyce Meyer

HIER WORDEN LEVENS VERANDERD – IEDERE DAG OPNIEUW

Missouri (VS) – Josphat was 14 toen hij voor het eerst alcohol dronk. Wat begon als af en toe drinken, ontwikkelde zich in de jaren daarna tot een dagelijkse strijd om zonder drank te kunnen. Tegen de tijd dat hij 21 was, had alcohol hem veranderd in een agressieve, ruziezoekende man.

Na een aantal mislukte verblijven in afkickcentra nam Josphat de beslissing om zijn leven helemaal om te gooien. Hij schreef zich in bij het Genesis Men’s Home in St. Louis.

Het Genesis Men’s Home is een project van het Dream Centre, dat is opgericht door Joyce Meyer Ministries en is gebaseerd op het christelijk geloof. Hier vinden volwassen mannen die te maken hebben met verslaving en een destructieve levensstijl herstel en een nieuw doel in het leven. Tijdens het klinische programma van 12 maanden krijgen de deelnemers pastorale begeleiding, cursussen over woedebeheersing en terugvalpreventie en doen ze therapeutische werkervaring op door middel van maatschappelijke betrokkenheid.

Aan het begin van het jaar vierde dit project zijn 100e cursist die het programma heeft afgerond: Josphat.

Hij herinnert zich: “De stap naar het Genesis Men’s Home was de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Gedurende mijn tijd daar heb ik waardevolle leiderschaps- en communicatievaardigheden opgedaan en geleerd hoe ik een gezonde levensstijl kan leiden. Nu geloof ik dat God een doel heeft met mijn leven en ik ben dankbaar dat Hij me in mijn donkerste tijden nooit heeft opgegeven.”

Het succes van dit programma ligt in het geloof in Jezus. Want echte verandering komt door wat God in ons kan doen. Het is een voorrecht voor ons om dit eenjarige programma door middel van donaties gratis aan te kunnen bieden aan de deelnemers en om hen echte vrijheid te zien krijgen en een nieuw leven te beginnen.

Hartelijk dank aan al onze partners voor jullie donaties! We willen dat jullie het weten: Jullie veranderen levens – elke dag opnieuw.

Bid alsjeblieft met ons mee:

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

4-label-180px-social-media-nl-glow

#HappyMothersDay

Lieve moeders, vandaag eren wij jullie! Fijne Moederdag! ♥️ Wat jullie elke dag doen is uniek en verdient veel waardering! 🥰 🙏 💕 We willen onze moeders vandaag een hart onder de riem steken op social media. Link een moeder in de comments onder dit bericht en laat een bemoedigend bericht achter! 💌

5-label-180px-download-mai24-nl-glow

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

6-label-180px-ervaren-nl-glow

“Mijn getuigenis is dat sinds ik Joyce Meyer’s preken volg, ik beter kan relativeren in het leven door Gods Woord te volgen. Ook kan ik ondanks tegenslagen positief in het leven blijven staan. Ik haal veel voldoening uit het helpen van anderen. Ik sta supersterk in het leven en weersta elke vorm van angst! Ook voel ik dagelijks de aanwezigheid van God .” – Jack G.

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.

Post van Joyce voor jou! Iedere maand in je mailbox