ÉÉN, TWEE, ... vrij! - de nieuwsbrief van Joyce Meyer September 2023

Beste vrienden!

Een paar jaar geleden deed ik op een van mijn conferenties iets ongebruikelijks en verrassends.

Als ik lesgeef maak ik soms gebruik van attributen om iets te illustreren. Iets visueel maken door een attribuut, kan een goede manier zijn om een belangrijk punt duidelijk te maken. Bij een van mijn conferenties gaf God me een idee dat in eerste instantie een beetje opmerkelijk leek.

Ik herinner me dat ik tegen mijn team zei: ‘Ik wil graag een gevangeniscel met tralies midden op het podium hebben staan. Erboven wil ik graag een groot bord met daarop het woord ‘HOOP’ geschreven.’

Een gevangeniscel? Hoop? In eerste instantie leek het een raar verzoek. Ik had geen idee of we het voor elkaar konden krijgen. Ik weet nog dat mijn zoon (die de dagelijkse zaken van de bediening afhandelt) ietwat sarcastisch reageerde: ‘Tuurlijk mam, ik bestel er meteen eentje.’ Als ik er nog aan denk, moet ik lachen, want de meeste mensen dachten waarschijnlijk: Wat is er aan de hand? Heeft Joyce haar verstand verloren?

Misschien vraag jij je ook af waarom ik zoiets ter illustratie zou willen gebruiken. De reden is eenvoudig. In Zacharia 9:12 staat:

Keer terug naar het bolwerk, u, gevangenen van hoop! Ook heden verkondig Ik: Ik zal u dubbel vergoeden (Zacharia 9:12).

‘Gevangenen van hoop’. Wat een machtig beeld! Hoop is niet iets wat we af en toe moeten hebben. Het is niet afhankelijk van onze omstandigheden of van hoe we ons van dag tot dag voelen. Tijdens die avond liep ik die gevangeniscel vol van hoop in om dit te laten zien. Het werd een onvoorstelbaar krachtige avond van bediening en vrijheid voor de aanwezigen.

Daarom wil ik dit beeld ook in jouw denken inprenten, want God wil dat je jezelf omringt met hoop, om elke dag met die hoop te leven.

Waarom zou je dit geen dagelijkse realiteit in je leven maken? Hoop is een positieve verwachting dat er door Gods goedheid iets goeds staat te gebeuren. 

De verleiding om door angst te bevriezen of zelfs op de vlucht te slaan, is iets waar we allemaal af en toe mee worden geconfronteerd. Maar als we vasthouden aan de hoop zullen we God zien bewegen in ons leven.

Viel jou het tweede deel van tekst uit Zacharia 9:12 ook op? Ook heden verkondig Ik: Ik zal u dubbel vergoeden.

God belooft niet alleen dat Hij zal vergoeden wat we zijn kwijtgeraakt, maar Hij zal ons ook door moeilijke tijden loodsen zodat we er sterker uitkomen. Hij zal ‘dubbel’ vergoeden. Wij hebben hier zelf ook een rol in. We kunnen niet met een negatieve houding op onze handen gaan zitten en klagen over degene die ons heeft gekwetst of over de kans die aan ons voorbij is gegaan.

Als we ’s ochtends wakker worden horen we vastbesloten te zijn om vol te houden en het niet op te geven. We mogen onszelf herinneren aan Gods beloften en erop vertrouwen dat Hij in ons aan het werk is.

Het is onmogelijk om negatief te zijn wanneer je een gevangene van hoop bent. Waarom? Omdat je het besluit hebt genomen om jezelf met een vastbesloten verwachting van het goede te omringen.

De vraag die ik je vandaag wil stellen is eenvoudig: Wat is jouw verwachting? Verwacht je slecht nieuws? Verwacht je dat je in de steek zult worden gelaten? Verwacht je een confrontatie met je collega? Ga je uit van het slechtste scenario? Of ga je uit van goed nieuws? Verwacht je nieuwe kansen? Doorbraken? Verwacht je dat God je dubbel zal vergoeden voor de dingen die je voor je gevoel bent kwijtgeraakt?

Onthoud dat je alleen maar verslagen kunt worden als je het opgeeft. Waar je ook doorheen gaat, hoeveel uitdagingen je op dit moment ook hebt in je leven, welke vragen je ook hebt of welke situaties er ook op je weg komen, hoopvol zijn heeft de kracht om een revolutie in je leven te ontketenen! Vandaag kan jouw dag zijn!

Als je ervoor kiest om vol te houden, op God te vertrouwen en te staan op Zijn beloften, zul je betere dagen voor je gaan zien. God houdt van je en Hij heeft een geweldig plan voor jouw leven.

Ik weet dat dit waar is, want het is een belofte uit Gods Woord. De Bijbel leert ons dat we een goede oogst zullen binnenhalen als we het niet opgeven (zie Galaten 6:9) en dat het pad van de rechtvaardige steeds helderder zal schijnen (zie Spreuken 4:18).

Dat betekent dus dat de enige manier om te verliezen is, door het op te geven. Maar als je vastbesloten bent om op God te vertrouwen en hoe dan ook vol te houden, liggen je beste dagen nog voor je.

Zorg ervoor dat beproevingen of moeilijke mensen je dat niet laten vergeten. God heeft fantastische dingen voor je in petto en Hij is met je. Hij onderwijst je, laat je opgroeien en werkt achter de schermen om het goede in je te bewerken. Je zult niet voor altijd blijven worstelen… er liggen betere dagen in het verschiet.

 

Joyce
Je volgende stap - de nieuwsbrief van Joyce Meyer September 2023

Wat moet je veranderen zodat hoop je leven vult en je opnieuw kunt beginnen, bevrijd van negatieve ervaringen?

videotip nieuwsbrief van Joyce Meyer

Een gevangeniscel? Hoop? Ontdek in deze uitzending dat we van God mogen verwachten dat Hij uit elke situatie iets goeds kan doen ontstaan. Wat je ook op dit moment doormaakt, verlies nooit de hoop!

producttipp - nieuwsbrief van Joyce Meyer

Onze leestip: Durf te hopen!

Hoop verandert alles – ook in jouw leven! Ongeacht de omstandigheden kun je elke dag het goede van God verwachten en ervaren. Dit boek zal je vertrouwen in God weer aanwakkeren.

Verander met ons de wereld! Nieuwsbrief van Joyce Meyer

ZODAT KINDEREN WEER KIND KUNNEN ZIJN

Onze kindertijd zou een zorgeloze tijd moeten zijn om te dansen in de zon, te zingen in de regen, onverschrokken avonturen te beleven en samen te lachen. Een tijd om te leren, te groeien en te dromen. Maar over de hele wereld zijn er kinderen die niet weten hoe zo’n onbezorgde kindertijd eruitziet. Zij kennen alleen de strijd om te overleven. Ze gaan ’s nachts slapen zonder een echt dak boven hun hoofd, dorstig, hongerig en eenzaam.

Het maakt niet uit uit welke hoek het gehuil van een kind komt, we zouden het moeten horen. Op welke grond hun tranen ook vallen, wij zouden er naartoe moeten gaan.

Dankzij jouw hulp kunnen we al veel kinderen een betere toekomst geven. Bijvoorbeeld door de Classrooms of Hope. Via hen bieden we een veilige haven voor veel jongens en meisjes in enkele van de armste regio’s in Zuid-Afrika, Malawi en Mozambique. Hier krijgen kleuters niet alleen zorg en een voedzame maaltijd, maar leren ze ook lezen met behulp van een Bijbels curriculum. Dit betekent dat hun onderwijs direct gekoppeld is aan het Woord van God en dat ze opgroeien in het besef dat ze waardevol en geliefd zijn.

Bovendien kan een Classroom of Hope de toekomst van hele dorpen veranderen. Door kinderen onderwijs te geven, krijgen ze de kans om de cirkel van armoede te doorbreken die hun families al generaties lang treft. Elk van onze klaslokalen is bekend in de omliggende gemeenschappen en dorpen en is een voorbeeld van de levensveranderende boodschap van het Evangelie.

Onlangs hebben we onze 150e Classroom of Hope in Tsholotsho, Zimbabwe opgeleverd. Het lokaal biedt genoeg ruimte om op zondagochtend ook als kerk te worden gebruikt.

Het leven van deze kinderen zal voor altijd veranderen door jouw vrijgevigheid. Bedankt dat je kinderen een hand van hoop toesteekt met je donatie.

BIDDEN MET!

In september was het WERELDKINDERDAG en we willen ons samen inzetten voor kinderen in nood. Bid alsjeblieft met ons mee…

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

Social Media

#hoopvol

We hoeven niet altijd precies te weten wat God gaat doen of wanneer Hij een doorbraak zal geven. Het is genoeg om te weten dat Hij een plan heeft en alles op zijn pootjes terecht zal komen. We kunnen ontspannen en vol hoop zijn! 🙌

Je hoeft niet te wachten op de volgende nieuwsbrief om door Joyce bemoedigd te worden. Neem eens een kijkje op social media. We zien naar je uit! 🎉

gratis download - nieuwsbrief van Joyce Meyer

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Met God ervaren - nieuwbrief van Joyce Meyer

“Lieve Joyce en team. Ik wilde even zeggen hoe intens dankbaar ik ben dat jullie er zijn en het Woord van God delen zoals jullie dat doen. Dankzij jullie boeken, nieuwsbrieven en podcasts voel ik God dichterbij dan ooit! Amen en zegen jullie allemaal!” – Leanne

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.