Door Gods ogen zien - Nieuwsbrief September 2022 van Joyce Meyer

Beste vrienden! Graag wil ik iets met je delen wat we in het leven van alledag nog weleens dreigen te vergeten. Toch is het een waarheid uit Gods Woord die je kan vrijmaken als je het kunt pakken.

Het begint met het begrijpen van deze waarheid: Jezus kwam om je vrede, vreugde en heelheid te geven op elk gebied van je leven (zie 1 Thessalonicenzen 5:23). Jezus is betrokken bij elk aspect van je leven: je hart, je denken, je gezondheid, je financiën – God wil het allemaal genezen, herstellen en zegenen. Maar daar houdt Hij niet op. God wil ook dat je geniet van gezonde, sterke, levenskrachtige relaties.

Hier hebben we het niet zo vaak over, maar we hebben allemaal weleens te maken met worstelingen in onze relaties en we ontmoeten zo nu en dan moeilijke mensen. Dat kunnen allerlei mensen zijn, zoals:

Veel van onze relaties zijn in de afgelopen paar jaar onder druk komen te staan door de coronapandemie en andere gebeurtenissen in de wereld. Wie het ook is en wat er ook speelt, God wil je helpen naar mensen te kijken zoals Hij ze ziet en Hij wil dat we herstelde, gezondere en betere relaties hebben dan ooit tevoren.

Het is makkelijk om anderen er de schuld van te geven dat we zoveel moeite hebben in onze relaties, maar soms moeten we toegeven dat wij zelf deel zijn van het probleem. Ik durf dat te zeggen omdat ik dat zelf ook heb moeten toegeven en geloof me, dat was niet makkelijk.

Toen ik jaren geleden een relatie met God kreeg, was ik een ingewikkeld persoon om mee om te gaan. Door het misbruik waar ik mee opgroeide, vond ik het erg moeilijk om mensen te vertrouwen. Ik maakte vaak ruzie, was snel gepikeerd en ik werd kwaad als mensen niet deden wat ik vond dat ze moesten doen.

In het Woord van God staat: Leef, zo mogelijk, voor zover het van u afhangt, in vrede met alle mensen (Romeinen 12:18).

Toch leefde ik als jongvolwassene zeker niet in vrede met de mensen om me heen. Ik keek naar mensen door mijn eigen filter – ik zag hen niet met Gods ogen. En aangezien ik ongezonde relaties had, was ik ongelukkig.

Herken je dat? Zijn andere gebieden in je leven negatief beïnvloed door worstelingen in je relaties? Ik heb goed nieuws voor je. God heeft me in de loop van de jaren geleerd hoe ik van mensen kan houden, hoe ik kan vergeven, kan omgaan met mijn eigen tekortkomingen en hoe ik op een gezonde manier conflicten hanteer. God heeft me geholpen om succesvolle relaties te onderhouden met de mensen om me heen. Ik weet zeker dat God jou dezelfde dingen wil leren!

Want als je gezonde relaties hebt:

Of het nu je partner is, een broer of zus, een vriend – wie dan ook – het Woord van God geeft ons deze belangrijke relationele waarheid in Prediker 4:9-10: Twee zijn beter dan één, want samen krijgen zij een goede beloning voor hun zwoegen. Want als zij vallen, helpt de één zijn metgezel overeind.

Gezonde relaties maken ons sterk, zijn belonend en tillen ons op. Dat is ook de reden dat de vijand onze relaties wil verknallen – hij wil ons isoleren en ervoor zorgen dat wij ons eenzaam voelen. Vandaag wil ik je aanmoedigen om niet in die valkuil te trappen. Geef hem niet de ruimte om aanstoot aan een ander te nemen of bitter en boos te worden.

Zoals ik eerder schreef, heb ik nogal wat ervaring op dit gebied. Ik heb veel geleerd en ik weet hoe het is om te zien hoe God relaties geneest en herstelt. Ik ben ervan overtuigd dat God iets wonderbaarlijks in jouw relaties kan doen. We willen ons geloof aan elkaar verbinden en uitzien om dat te zien gebeuren. God is betrokken bij elk gebied in je leven, dus ook je relaties.

De gezondheid van je relaties heeft rechtstreekse impact op hoeveel vrede en vreugde je ervaart. Daarom is het zo belangrijk om te leren sterkere en gezondere relaties te hebben.

Vertrouw God vandaag je relaties toe. Luister naar Zijn leiding en bereid je voor om op een heel nieuwe en levenskrachtige manier te genieten van de mensen om je heen.

image05

PS: God wil niet dat je worstelt of dat er een bron van frustratie is, maar dat de tijd die je doorbrengt met je partner, vrienden en familie, collega’s, medewerkers en kinderen vol is van gelach, plezier, vrede en vreugde. Gezonde relaties zijn deel van Gods grotere plan met jouw leven!

Mensen verschillen zo van elkaar, maar in Gods Woord staat hoe we in harmonie samen kunnen leven. Ontdek wat Joyce te zeggen heeft over succesvolle relaties.

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Noodhulp voor slachtoffers VAN DE orkaan Ida

Slechts enkele dagen nadat de orkaan Ida vorig jaar een groot deel van Louisiana had verwoest en honderdduizenden mensen zonder stroom had achtergelaten, hadden velen zoals Donrich Felo en zijn gezin gebrek aan voedsel en drinkwater.

Donrich uit Louisiana - NOODHULP VOOR SLACHTOFFERS VAN DE ORKAAN IDA

Wanhopig op zoek naar hulp, reed Donrich elke dag urenlang door de straten van New Orleans tot hij vast kwam te zitten in kilometerslange files. Thuis wachtten zijn zoon, dochter, twee kleinkinderen en zijn vader, die aan dementie leed, op hem. Terwijl zijn vader met de dag zwakker werd, hoopte en bad zijn familie dat Donrich met hulp zou terugkeren.

Wat zijn familie niet wist, was dat Donrich nog maar een paar liter benzine had. Dat was alles wat hij nog had. 

Op die dag, toen alle hoop verloren leek, gebeurde het ondenkbare voor hem. Hij vond een van onze distributiepunten en kreeg een rijkelijk gevuld noodhulppakket. Samen met God’s Pit Crew hadden wij op verschillende plaatsen in New Orleans dergelijke distributiepunten opgezet om warme maaltijden te serveren en gezinnen te voorzien van noodhulppakketten. Deze waren gevuld met voedsel, water, toiletartikelen, zaklantaarns en andere noodhulpartikelen. Onze “zegenpakketten” waren minder dan een week eerder samengesteld tijdens een evenement van Joyce Meyer Ministries in St. Louis, Missouri (zie foto). We wisten toen nog niet dat zij slechts enkele dagen later een reddingsanker zouden worden voor de mensen van Lousiana. “Ik dank God voor jullie allemaal,” zei Donrich met dankbaarheid. “We hebben niets meer te eten en ik had geen andere keuze dan hulp te zoeken. Als ik jullie niet had gevonden, was ik gewoon weer met lege handen thuisgekomen.”

In totaal konden wij meer dan 5.300 noodhulppakketten en meer dan 150.000 warme maaltijden uitdelen aan de slachtoffers van de orkaan Ida. God heeft ons toegestaan deel uit te maken van Zijn wonder.

Met jouw donatie heb jij Gods liefde aan veel mensen in Louisiana laten zien. Ze zullen zich dit nog lang herinneren. Hartelijk dank!

NU DONEREN

#relatietips

Gezonde relaties hebben eerlijkheid nodig. Joyce deelt met jou op onze social media kanalen 4️⃣ praktische tips voor eerlijke gesprekken in vriendschap en huwelijk. 💬 💜


Bekijk het nu, laat je inspireren en schrijf ons jouw ervaring in de comments! 🙌