ENJOYING EVERYDAY LIFE ... omdat God tot me spreekt - nieuwsbrief van Joyce Meyer

Beste vrienden! Heb jij weleens moeite om van God te horen?

Ben je bang dat je misschien mist wat God tegen je te zeggen heeft, of heb je je weleens afgevraagd waarom iedereen de stem van God lijkt te verstaan, behalve jij? Geloof me, ik weet hoe dat voelt. Het kan frustrerend zijn wanneer je leiding nodig hebt, maar je gewoon niet zeker weet wat God wil dat je doet.

Als je die frustratie voelt of hebt gevoeld, wil ik je vandaag bemoedigen. God is niet stil. Hij spreekt tot je. Je kunt leren Zijn stem te horen.

Wanneer we door moeilijke tijden gaan, geconfronteerd worden met een belangrijke beslissing of ons afvragen wat we moeten doen in een bepaalde situatie, dan willen we allemaal van de Heer horen. We vragen: ‘God, welke stap moet ik nu zetten? Hoe moet ik hiermee omgaan? Wat is Uw wil voor mij?’ Het goede nieuws is dat God van je houdt en altijd tot je spreekt.

In Jesaja 30:21 staat: Met uw eigen oren zult u een woord van achter u horen: Dit is de weg, bewandel die. Dit voor het geval u naar rechts of naar links zou gaan.

Als God dus altijd spreekt, waarom hebben we er dan soms moeite mee om te horen wat Hij zegt? De waarheid is dat we moeten leren hoe we Gods stem kunnen verstaan. God voorziet voortdurend in de rust, vrede, kracht, instructie, hoop en leiding die we nodig hebben, maar om Hem helder te kunnen horen, is het nodig dat we een luisterend oor ontwikkelen en afstemmen op wat Hij zegt.

Een van de dingen die ons ervan weerhoudt om een luisterend oor te ontwikkelen – geestelijke oren die open zijn om Gods stem te horen – is ons eigen hectische en drukke leven. Als we te druk zijn om dagelijks tijd met God door te brengen, hoe kunnen we dan verwachten dat we Hem horen wanneer Hij tot ons spreekt? Heb jij dat ook weleens dat je doodmoe thuiskomt na een drukke dag en je je realiseert dat je geen tijd meer hebt om met God door te brengen? Dat overkwam mij vroeger heel vaak.

Ik houd van mijn werk en ik was gewend mijn schema zo vol te plannen dat ik God er een beetje tussen moest ‘persen’, om zo te zeggen. Maar op een dag, middenin mijn drukke schema, sprak de Heer tot mijn hart en zei: ‘Probeer Mij niet in jouw schema in te passen – plan je schema om Mij heen.’

Wat een praktische openbaring was dat! Toen ik dat ging toepassen waren mijn dagen nooit meer zo hectisch en ik voelde me helemaal opgefrist nadat ik tijd met God had gehad.

Ik wil jou dus ook bemoedigen:

In plaats van God in je schema in te passen, maak de keuze om je schema om God heen te plannen.

In het Woord van God staat: U zult Mij zoeken en vinden, wanneer u naar Mij zult vragen met heel uw hart. Ik zal door u gevonden worden, spreekt de HEERE (Jeremia 29:13-14). Ik ben gek op deze les en belofte. Als we God zoeken in onze dagelijkse tijd met Hem, belooft Hij dat we Hem zullen vinden. Dit is een belangrijke eerste stap als je Gods stem wilt gaan verstaan.

Graag wil ik je vandaag iets laten zien dat je zal helpen als je voor een belangrijke en moeilijke beslissing staat.

God spreekt en leidt je vaak door Zijn vrede die je voelt in je geest. Als we ergens geen vrede over voelen, is de kans aanwezig dat we een fout dreigen te maken. We zouden nooit tot daden moeten overgaan als we geen vrede van God voelen. Vrede is een innerlijke bevestiging dat God je een bepaalde kant uit leidt. Het is een van de meest duidelijke manieren waarop Hij je leidt.

Misschien ziet het er zo uit in je leven:

In Kolossenzen 3:15 staat: Laat de vrede van God heersen in uw harten. Gods vrede die ‘heerst in je hart’ is als een scheidsrechter bij honkbal die je helpt besluiten wat ‘in’ is en ‘uit’. Als je ergens geen vrede over voelt, is het ‘uit’.

Vrede in je geest is een van de manieren waarop God tot ons spreekt – er zijn er veel meer. In feite spreekt Hij altijd tot ons en je kunt leren Zijn stem te verstaan.

God spreekt altijd tot ons en je kunt leren Zijn stem te verstaan. - Nieuwsbrief van Joyce Meyer - mei 2023

Als je door een moeilijke tijd gaat, voor een belangrijk besluit staat of gewoon een woord van God nodig hebt, wees dan bemoedigd: God heeft het antwoord dat je nodig hebt. Je kunt leren verstaan wat Hij zegt en je kunt het vreugdevolle, overwinnende leven leiden waarvoor Jezus kwam om het je te geven.

image05

PS: In de Bijbel staat dat God altijd en eeuwig je gids wil zijn. Hij zal je leiden en je laten zien hoe je kunt genieten van het leven waarvoor Jezus kwam om het je te geven.

Heb je antwoord van God nodig? God spreekt vaak tot ons door gewone dingen in het dagelijks leven. In deze uitzending geeft Joyce concrete manieren waarop je Gods stem kunt horen.

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Ervaringen met God

image13

“Ik zie elke ochtend met vreugde uit naar de overdenkingen van Joyce Meyer, omdat ze niet alleen duidelijk zijn maar ook sterken in mijn geloof. Ik heb best wel een moeilijk leven gehad met veel hindernissen, maar met hulp van God ben ik geestelijk gegroeid. Ik ben nog steeds lerende. Ben er nog niet, maar wel dankbaar voor de plaats waar ik nu ben. Ervaar dagelijks de wonderen en positieve verandering in mijn karakter. Bedankt Joyce Meyer voor je fantastische werk ❤️😀 (en je humor 🤣).” – Anneke N.

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.

Hygiëneartikelen VOOR BETER ONDERWIJS

Wat hebben sanitaire producten met onderwijs te maken, vraag je je misschien af? In grote delen van Afrika heel veel. Hier ontbreekt het veel jonge meisjes tijdens hun menstruatie vaak aan de noodzakelijke producten – voor ons ondenkbaar, nietwaar? Hun leven wordt daardoor elke maand een week of langer stilgelegd, waardoor ze op school een achterstand oplopen of zelfs afhaken.

Via ons Project GRL-initiatief, dat tot doel heeft vrouwen en meisjes over de hele wereld te steunen, hen lief te hebben en met waardigheid en respect te behandelen, steunen we een nieuw hulpproject dat het leven van jonge vrouwen drastisch verandert. We werken samen met twee organisaties – A21 en Sparrow Society – om herbruikbare menstruatiepads te produceren, genaamd Power Pads.

Eva en Mercy zijn twee van de vele meisjes die we hebben geholpen. Zij weten hoe het is om zonder deze sanitaire artikelen te leven. “Tijdens hun menstruatie gaan veel meisjes niet naar school omdat ze geen maandverband hebben en zich schamen,” vertelt Eva.

En Mercy voegt eraan toe: “Sommigen blijven hierdoor  een hele week thuis … en dan kan het heel moeilijk zijn om de lessen in te halen.”

Hand of Hope zorgt voor de opleiding, uitrusting en materialen die nodig zijn om deze pads te maken. En door dit project creëren we ook een nieuwe bron van inkomsten voor behoeftige vrouwen die het maandverband naaien dat uiteindelijk zal worden uitgedeeld aan meisjes in Zuid-Afrika en de rest van de wereld.

Hartelijk dank dat jij meehelpt om projecten als deze mogelijk te maken en meisjes in Afrika een betere kans op onderwijs te geven.

Bid alsjeblieft met ons mee,

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

#moederdag

Hé mama, je bent geweldig! 👏

Vandaag willen we alle moeders in het zonnetje zetten. Klik op het plaatje om de bemoediging van Joyce te lezen! 🌻