Nieuwsbrief van Joyce Meyer in mei

Beste vrienden! Jezus kwam om jou vrede en blijdschap te geven en je heel te maken. Hij vindt alles wat jou bezighoudt belangrijk. Hij waakt over je geest, ziel en lichaam. Dat betekent dat Hij ook je relaties belangrijk vindt.

Met Gods hulp kun jij vandaag jouw doorbraak ervaren op het gebied van sterkere en gezondere relaties. Misschien praten we er niet vaak over, maar we hebben allemaal van tijd tot tijd te maken met uitdagingen in onze relaties. Of dat nu gaat om:

Met welke uitdaging je ook te maken hebt, Jezus wil je erbij helpen en je sterker maken tijdens het proces.

Als we een leven vol vrede en blijdschap willen hebben, betekent dat onder andere dat we erop moeten vertrouwen dat God ons helpt met onze relaties. En soms betekent dit dat we moeten toegeven dat wijzelf misschien een deel van het probleem zijn. 

Ik weet dit uit eigen ervaring. Jaren geleden, aan het begin van mijn relatie met God, was ik moeilijk in de omgang. Vanwege het misbruik dat ik als kind ondergaan had, vond ik het moeilijk om mensen te vertrouwen. Ik maakte vaak ruzie en ik werd boos als mensen niet deden wat ik van hen verwachtte. Ik raakte zelfs gefrustreerd als ik Dave plezier zag maken met de kinderen terwijl ik het huishouden deed. Nu klinkt dat zo dom, maar in die tijd raakte ik door het minste of geringste geïrriteerd.

In Romeinen 12:18 staat: Leef, zo mogelijk, voor zover het van u afhangt, in vrede met alle mensen. 

Maar in het begin van mijn leven als volwassene leefde ik absoluut niet in vrede met de mensen om mij heen. En omdat ik ongezonde relaties had, was ik ongelukkig.

Herken je dit? Worden andere gebieden in jouw leven negatief beïnvloed door moeilijke relaties? Het goede nieuws is dat ik, met Gods hulp, door de jaren heen heb geleerd hoe ik succesvolle relaties kan hebben met de mensen om mij heen en ik weet dat Hij jou dezelfde lessen wil leren! Want als je gezonde relaties hebt:

Misschien heb je een moeilijke relatie met je partner, een broer of zus, een vriend of wie dan ook, maar de Bijbel vertelt ons in Prediker 4:9-10 een belangrijke waarheid: Twee zijn beter dan één, want samen krijgen zij een goede beloning voor hun zwoegen. Want als zij vallen, helpt de één zijn metgezel overeind. Maar wee die ene die valt, terwijl er geen tweede is om hem overeind te helpen. Wat een prachtig gegeven: twee zijn altijd beter dan een! Daarom wil de vijand onze relaties vergiftigen; hij wil dat je alleen en geïsoleerd bent.

Nieuwsbrief van Joyce Meyer in mei gezonde relaties

Ik wil je aanmoedigen niet in deze val te trappen. Sta de vijand niet toe jou beledigd, verbitterd of boos te laten worden.

Vraag God de pijn van het verleden te genezen. Vertrouw erop dat God je troost als je gekwetst bent. Geloof dat God je zal leiden in het ontwikkelen van nieuwe, gezonde en vruchtbare relaties.

De gezondheid van je relaties is direct van invloed op jouw niveau van vrede en blijdschap. Daarom zijn je relaties zo belangrijk voor God. Kijk naar Hem. Vertrouw op Zijn leiding en geniet van de mensen om je heen op een gloednieuwe, vreugdevolle en vredelievende manier.

image05

PS: Simpel gezegd is het Gods wil voor ons om in vrede en harmonie met elkaar te leven. Zijn Woord biedt duidelijke instructies voor hoe je kunt omgaan met de mensen om je heen.

Vergevingsgezindheid is de sleutel tot goede relaties. Bekijk deze video van Joyce en ontdek hoe je ook tot zo’n houding kunt komen.

“Vertrouw erop dat God in jouw behoeften voorziet terwijl jij ernaar streeft om in de behoeften van anderen te voorzien.” – Joyce

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

NIEUW LEVEN VOOR SAMRAWIT

Oost Afrika – Rosse buurten zijn de meest verschrikkelijke plaatsen die je je kunt voorstellen. In het holst van de nacht staan de meisjes dicht op elkaar te wachten op klanten. Een paar gekleurde lichten leiden naar kleine kamertjes waar mannen deze jonge vrouwen tegen betaling misbruiken.

Samrawit was een van deze vrouwen. Zij had alles verloren en belandde uiteindelijk in de sekshandel – gevangen en zonder hoop op een betere toekomst. Vandaag vertelt ze ons: “Op dat moment wilde ik mezelf van het leven beroven. Het enige wat ik kon zien waren mijn problemen en ik voelde me helemaal alleen. Ik was er zeker van dat mijn leven nooit zou veranderen.” Maar Samrawit was een van de eersten die samen met haar dochter een van onze meisjeshuizen in Oost-Afrika bezocht, die wij samen met onze partnerorganisatie Crisis Aid International hadden opgezet.

En daar nam haar verhaal plotseling een wending. Ze zegt: “Mijn leven veranderde stap voor stap.” Daar leerde zij Jezus kennen, doorliep een innerlijk genezingsproces en volgde een opleiding tot verpleegster. ” De meesten van mijn familie leven niet meer of wonen ergens waar ze niets hebben. Ik ben de enige die nu een echt leven in vrijheid mag leiden – dankzij de hulp van dit meisjeshuis.”

Vandaag heeft Samrawit haar eigen appartement en werkt ze als verpleegster in een ondervoedingskliniek, bovendien voorziet ze gezinnen uit de omgeving van voedsel. Zij bezoekt nog regelmatig het meisjeshuis waar zij lange tijd gewoond heeft om de vrouwen over Jezus te vertellen en hen te bemoedigen. “Het grijpt mij aan als ik vrouwen zie die zwak en hulpeloos zijn. Het doet bij mij de vraag rijzen hoe ik nog meer mensen kan helpen.”

God kan levensverhalen herschrijven, zoals Hij deed met Samrawit. Omdat alleen God het onmogelijke mogelijk kan maken.

Met je donatie geef je honderden jonge vrouwen over de hele wereld de kans om aan soortgelijke situaties te ontsnappen en een nieuw leven te beginnen. Dank je voor alle steun!

DONEER NU

Nieuw: Je kun ons je gebedspunt sturen

Je staat er niet alleen voor. God is altijd met je en ook wij staan aan jouw zijde. Laat ons weten waarvoor wij en het gebedsteam mogen bidden.