Beste vrienden! Was er maar een handboek voor het leven! Heb je die uitdrukking al eens gehoord?

Wanneer mensen met een probleem worden geconfronteerd, zuchten ze weleens diep en vragen zich af of er zo’n handboek bestaat. Of je nu met een opstandige tiener, een uitdaging op je werk, een huwelijkscrisis of een moeilijke beslissing te maken hebt… zou het niet fantastisch zijn als er inderdaad een handboek voor het leven zou zijn? Ik heb goed nieuws: als kinderen van God hebben we zo’n handboek!

Het Woord van God heeft de antwoorden op alle problemen waar je mee wordt geconfronteerd. We bestuderen als christenen de Bijbel niet alleen omdat we daarmee een godsdienstige verplichting vervullen – het is zoveel meer dan dat. In Gods Woord vinden we hulp, leiding, bemoediging en instructie. Het biedt ons alle antwoorden die we nodig hebben.

In Psalm 119:105 staat: Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad. Ik ben gek op deze Bijbeltekst.

Het herinnert me eraan dat wanneer dingen duister lijken en we niet zeker weten welke stap we moeten zetten, Gods Woord licht brengt op het pad dat voor ons ligt en ons laat zien welke richting we in moeten slaan.

Gods Woord heeft me bij allerlei problemen geholpen de overwinning te behalen. Al meer dan veertig jaar bestudeer ik de Bijbel en ik ben tot de conclusie gekomen dat de tijd die ik doorbreng met Gods Woord de beste tijdsinvestering is die ik ooit zou kunnen doen. Dat is absoluut niet overdreven.

Ik sta ervan versteld wat ik allemaal niet wist over Gods Woord toen ik nog niet zo lang christen was. Omdat ik niet voldoende kennis had over wat Gods Woord in mijn leven kon betekenen, zat ik vast in negatieve spiralen en patronen. Ik zat elke week in de kerk maar ik had geen idee hoe ik Gods Woord voor mezelf moest bestuderen. Ik realiseerde me niet dat studie van dat Woord noodzakelijk is om te groeien in geloof.

Het is belangrijk dat we luisteren naar anderen die het Woord onderwijzen, maar de Bijbel voor onszelf bestuderen zorgt ervoor dat dit Woord echt in ons binnenste wordt geplant. Toen ik het Woord begon te lezen – en ook daadwerkelijk ging bestuderen wat er nu echt stond – begon God mijn leven te transformeren. Genezing, doorbraak, wijsheid, vrede, vreugde, kracht, geloofsvertrouwen – het volgt allemaal op onze studie van Gods Woord en onze ontdekkingstocht naar Gods beloften die erin staan.

In Spreuken 18:21 staat: Dood en leven zijn in de macht van de tong. Ik moedig je aan om Gods beloften hardop uit te spreken wanneer je in een bepaalde situatie zit, want je zet je geloof vrij als je dat doet.

De antwoorden die je nodig hebt voor wat voor situatie dan ook, zijn te vinden in Gods Woord. - nieuwsbrief van Joyce Meyer - Juni 2023

Neem elke morgen het besluit om geen negatieve dingen over jezelf te zeggen. Spreek in plaats daarvan uit: ‘Ik ga vandaag Gods Woord over mijn leven uitspreken.’ Natuurlijk kunnen we Gods Woord pas uitspreken als we het kennen. Daarom is het lezen en bestuderen van de Bijbel zo belangrijk.

Ik wil graag 5 zegeningen van Bijbelstudie met je delen. Ik moedig je aan deze te noteren en ze ergens op te hangen waar je ze elke dag kunt zien.

  1. Gods Woord openbaart Gods gedachten en vernieuwt je denken, zodat je het denken van Christus hebt (zie Johannes 1:1; 1 Korinthe 2:16; Romeinen 12:2).
  2. Gods Woord leert je wijsheid die je heel praktisch kunt toepassen op je eigen leven, zodat je weet hoe je kunt reageren op welke situatie dan ook (zie Jakobus 1:5).
  3. Het is een boek van bemoediging en troost voor je geest, ziel en lichaam (zie Psalm 119:49-50).
  4. Het laat je de waarheid zien en helpt je veranderingen in je leven te zien die anders nooit mogelijk zouden zijn (zie Psalm 19:8; 2 Timotheüs 3:16).
  5. Gods Woord helpt je de leugens te herkennen van de vijand, die je probeert te misleiden (zie Johannes 8:31-32).

Het lezen en bestuderen van Gods Woord zal je leven absoluut veranderen! Dat deed Gods Woord voor mij en ik ben ervan overtuigd dat het voor jou niet anders zal zijn. Misschien voel je je geïntimideerd door het vooruitzicht om de Bijbel te gaan bestuderen. Misschien vraag je je af waar je moet beginnen of lijkt het te ingewikkeld. Ik weet uit ervaring hoe dat voelt. Ik werd niet op een ochtend wakker en wist hoe ik Gods Woord moest bestuderen. Ik heb dat in de loop van de tijd moeten leren.

Als je nu met een probleem wordt geconfronteerd – als je in een situatie zit waarbij je een handboek nodig hebt – weet dan dat het Woord van God de bron is om je op te richten. De antwoorden die je nodig hebt voor wat voor situatie dan ook, zijn te vinden in Gods Woord. Duik erin en vraag God je Zijn beloften te openbaren, en wees er klaar voor dat Hij je de weg wijst naar de oplossing.

image05

PS: Gods Woord is levend en krachtig (zie Hebreeën 4:12). Hij zal je laten zien wat je precies moet doen om het overwinnende, vreugdevolle leven te leiden waar Jezus voor kwam om het je te geven.

Ontdek in deze uitzending hoe Gods Woord de antwoorden heeft de problemen waar je mee wordt geconfronteerd. De Bijbel biedt tegengif voor emotionele wonden. Joyce spreekt over hoe Gods medicijn werkt tegen wrok, pijn, teleurstelling en afwijzing.

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Ervaringen met God

image13

“Dankjewel Joyce voor de lieve woorden, zo veel liefde van Jezus Christus om door mensen heen dit woord te brengen. Ik kom al 52 jaar elke zondag in de kerk en nu pas ontdekt dat ik echt zoekende ben, ik verlang zo naar Hem om die innerlijke rust van binnen.– Marrie

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.

ZODAT EERSTE HULP GRATIS KAN ZIJN

HAITI – Madame Ellene probeerde niet in paniek te raken toen ze haar zoontje zag. De tweejarige Watson was tijdens het spelen in de hut van de buren te dicht bij een pan kokend water gekomen en had zijn rechterarm ernstig verbrand. Terwijl het kind schreeuwde van de pijn, haastte ze zich naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, maar werd afgewezen met de woorden: “Zonder geld kunnen we niets voor je doen”.

Watson uit Haiti - Hand of Hope - Nieuwsbrief van Joyce Meyer Juni 2023

Thuisgekomen behandelde ze de brandwonden van haar zoon met een mengsel van houtskool, modder en bladeren. Maar binnen een paar uur raakte zijn arm geïnfecteerd en werd de pijn steeds erger. Toen hoorde ze over het Jesus Healing Center, een kliniek die gratis medische zorg biedt aan mensen in nood.

Om deze kliniek mogelijk te maken werkt Hand of Hope samen met de organisatie Love a Child. Uitgerust met spoedeisende hulp, een tandkliniek, een gynaecologisch laboratorium en een apotheek worden hier dagelijks meer dan 200 mensen behandeld.

Toen Mme Ellene met Watson in haar armen voor de kliniek verscheen, snelden dokter Barthelemy en zijn medewerkers toe en begonnen onmiddellijk met de behandeling. Na afloop konden ze de moeder ook vertellen hoeveel God van haar houdt en voor haar zorgt. Overweldigd door de steun bedankte ze het team keer op keer.

Elke dag maken de partners van Joyce Meyer Ministries het mogelijk dat duizenden mensen zoals Watson gratis medische zorg krijgen – in onze klinieken in Haïti, Cambodja, Oost-Afrika en El Salvador en op onze vele kortere medische missies over de hele wereld. Samen tonen we Gods liefde op een praktische manier aan mensen. Doe je met ons mee?

Bid alsjeblieft met ons mee,

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

HET ANNUAL REPORT 2022 IS UIT!

Elk jaar verschijnt er een Engelstalig verslag dat een overzicht geeft van de wereldwijde bediening van Hand of Hope. Download het annual report 2022 gratis door op de foto te klikken.

#spreekhetuit

Elke maand zetten wij een challenge op social media. 💪 Het gaat erom dat we samen een maand lang iets positiefs uitspreken over ons leven. 💬

De challenge van juni past perfect bij het thema van onze nieuwsbrief. Wil je meedoen? Deel gerust je ervaringen in de comments bij dit bericht. 🙌