ENJOYING EVERYDAY LIFE ... met een nieuwe start - la nieuwsbrief van Joyce Meyer Juli 2023

Beluister hier de nieuwsbrief:

Beste vrienden! Een van de grootste leugens waar we geloof aan kunnen hechten is: ‘Het is te laat!’ Op een bepaald punt in ons leven hebben we allemaal weleens het gevoel dat onze kans verkeken is, of dat we een belangrijke gelegenheid om zeep hebben geholpen. We kunnen zelfs in de verleiding komen te denken dat we onszelf hebben gediskwalificeerd voor een geweldige toekomst en dat onze beste dagen achter ons liggen.

Als jij dit herkent – als je het gevoel hebt dat je kans is verkeken en de mogelijkheid op een geweldig leven aan je voorbij is gegaan – wil ik dat je iets weet: Bij God is het nooit te laat.

God is een God van verandering. Hij doet altijd nieuwe dingen en werkt achter de schermen in ons leven om dit mogelijk te maken. Waar wij falen zien, ziet God potentie voor iets nieuws. Op het moment dat we struikelen en uit elkaar vallen, is God al bezig om onze comeback te plannen. Als wij plan A verprutsen, hoeven we ons geen zorgen te maken – God heeft al een plan B.

Ik houd van Jesaja 43:19. Laat de woorden uit deze tekst eens goed tot je doordringen. God zegt: Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis.

Denk eens even met me mee: Stel dat het inderdaad niet ‘te laat’ is, welke dingen zou je dan doen? Zou je terug naar school gaan om een opleiding af te ronden? Zou je het goedmaken met een oude vriendin, of zou je proberen een aantal gemaakte fouten te corrigeren? Zou je je passie gaan volgen – iets waar je van nature talent voor hebt – en proberen je doelen en dromen te verwezenlijken?

Wat het ook is, God wil dat je weet dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen en een geweldig leven te leiden. God staat aan jouw kant en als het nodig is kan Hij zelfs een weg voor je aanleggen door de woestijn of een rivier in de wildernis.

Vastberadenheid is een must

Een van de meest geweldige dingen die we kunnen doen om met God samen te werken is vastberaden blijven. Ik heb ontdekt dat als je ontmoedigd raakt en anderen aan je twijfelen of je bekritiseren, en als het lijkt alsof je dromen nooit uit zullen komen, dat het belangrijk is dat je vastberaden vooruit blijft gaan.

Nooit zal ik de tijd vergeten dat ik vele jaren geleden voor het eerst begon te praten over de roeping van God op mijn leven. Een aantal van mijn vriendinnen kwam tot de conclusie dat ik een vergissing maakte. 

Ze zeiden dat ook tegen me: ‘Joyce, wij denken echt dat je niet de persoonlijkheid hebt om in zo’n soort bediening te staan.’ Dat was niet bepaald bemoedigend.

Toch wist ik wat God in mijn hart had gesproken en ik wist dat ik de gave had ontvangen om zijn Woord te onderwijzen. Dus bleef ik doorgaan op de ingeslagen weg. Als gevolg daarvan verloor ik een aantal vrienden en werd ik zelfs gevraagd om mijn kerk te verlaten. Zelfs een aantal familieleden keerden me de rug toe.

Natuurlijk was dat heel moeilijk op dat moment, maar ik krimp ineen als ik eraan denk waar ik nu zou zijn als ik het destijds zou hebben opgegeven toen ik me afgewezen voelde. Ik zou sowieso niet Gods roeping op mijn leven vervullen en ik zou me ellendig voelen met de wetenschap dat ik mijn passie niet volgde.

Ik herinner me zeer levendig dat God me op een bepaald moment in die eerste jaren bleef aanmoedigen het niet op te geven en door te gaan. Hij hield me steeds dezelfde tekst voor en die spreekt ook vandaag de dag nog altijd tot mij hart: En laten wij niet moe worden goed te doen, want te zijner tijd zullen wij oogsten, als wij het niet opgeven. (Galaten 6:9)

Onze vijand, satan, wil dat we het opgeven en er definitief mee stoppen. Volgens de Bijbel is hij de vader van de leugen (zie Johannes 8:44).

Hij liegt ons voortdurend voor en zegt tegen ons: ‘Dat gaat je toch niet lukken. Denk je nu echt dat God tegen jou heeft gezegd dat je dát gaat doen?’

Het is mijn overtuiging dat we vooral in de verleiding komen om het op te geven vlak voordat er een doorbraak gaat plaatsvinden. Maar als we vooruit blijven gaan – als we standvastig blijven en weigeren op te geven – zullen we ons doel bereiken en wandelen we in Gods beloften.

Ik weet niet op welk punt jij nu staat. Ik heb geen idee welke tegenslagen en teleurstellingen je te verwerken hebt gekregen. Maar dit weet ik wel: het is niet voorbij. God houdt van je, Hij ziet je en Hij heeft een plan om opnieuw te beginnen. Want bij God is het nooit te laat. Hij is de God van een frisse start, opnieuw doen, nieuw begin en een geweldige finish.

Hij is degene die ‘alle dingen nieuw maakt.’

 

image05

PS: Zijn er gebieden in je leven waar je een nieuwe start nodig hebt? Welke stap zou jij nu kunnen zetten? Onthoud altijd: God baant een weg in de woestijn, ook in jouw leven!

Je bent sterker dan je denkt! Richt je op wat voor je ligt want bij God is het nooit te laat. Joyce laat zien hoe je kunt volharden, ook als het moeilijk is.

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

DANKZIJ JULLIE WORDT DE TAFEL STEEDS GROTER!

Honger is een van de meest uitputtende dingen die iemand kan meemaken. Wanneer je jezelf en je gezin niet meer kunt voeden, neemt wanhoop makkelijk de overhand en berooft je van elk sprankje hoop. Daarom doen wij van Hand of Hope ons best om iets te doen aan de wereldwijde hongersnood en om kinderen als Souad en Yalee een betere toekomst te geven.

EGYPTE: De achtjarige Souad en haar familie wonen naast de vuilnisbelt van de stad en hebben nauwelijks geld om te overleven, laat staan om het onderwijs voor de kinderen, de medicijnen en de huur te betalen. Maar ook al blijven de voedselprijzen in Egypte stijgen, jouw donatie maakt een groot verschil. Dankzij jouw hulp kunnen wij, in samenwerking met Heart of Mercy, Souads en honderden andere gezinnen elke maand voorzien van voedselpakketten met rijst, pasta, olie, tonijn, bonen, linzen en andere essentiële voedingsmiddelen. Het beste van alles is dat deze gezinnen nu de liefde van Jezus kennen en deze voedselpakketten zien als een zichtbare uitdrukking van Zijn zorg.

LAOS: Yalee woont met zijn ouders en twee broers en zussen in Nam Yon, een dorp in Laos. Voordat hij werd opgenomen in het voedingsprogramma dat wordt ondersteund door Hand of Hope, leed hij vaak aan ondervoeding. Maar nu, dankzij jouw steun, doet hij het geweldig, hij groeit, hij bloeit op en hij doet het goed op school. “Het is fijn om hier deel van uit te kunnen maken. Ik ontmoet nieuwe vrienden en er is lekker eten,” vertelt Yalee. “We horen over God en Jezus Christus is mijn Heer. Vroeger had ik altijd buikpijn en hoofdpijn, maar nu ben ik gezonder. Ik droom ervan om na school leraar te worden, zodat ik veel mensen kan helpen.”

Yalee uit Laos - Hand of Hope van Joyce Meyer Ministries - nieuwsbrief juli 2023

In een wereld waar ongeveer 800 miljoen mensen lijden aan chronische ondervoeding, roept God ons op om de tafel rijkelijk te dekken voor iedereen die honger heeft. Dankzij onze donateurs krijgen kinderen en gezinnen elke dag een warme maaltijd bij 640 voedseluitgiftepunten in 24 landen.

Help jij mee om de honger te stillen en Gods liefde naar de mensen te brengen?

 

BID ALSTUBLIEFT MET ONS MEE,

 

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

#bemoediging

Op sociale media laten we ons door Joyce bemoedigen om standvastig te zijn. We delen vreugde en pijn en dagen elkaar uit om een zegen voor anderen te zijn.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op Instagram, Facebook of YouTube. Er wacht een geweldige community op je! 🙌

De nieuwe podcast!

de aanmoediger in je oor

Op weg naar je werk, tijdens de vakantie of bij het joggen – je kunt nu overal naar Joyce’s gedachten luisteren. Download de podcasts gratis op de app van je keuze, bijvoorbeeld via Spotify, Apple Podcast of Google Podcast.

Abonneer je op Vernieuw je denken met Joyce Meyer, dan word je automatisch op de hoogte gehouden van elke nieuwe aflevering.