ENJOYING EVERYDAY LIFE ... te midden van problemen - nieuwsbrief van Joyce Meyer Januari 2023

Beste vrienden! Wat denk jij als ik je zou zeggen dat je elke dag een keuze kunt maken die je helpt een geweldig leven te ervaren?

Het is niet ingewikkeld of verwarrend. Het is eigenlijk een heel eenvoudige God-gegeven keuze voor een geweldig leven. Dit is de sleutel: Goede gedachten = een geweldig leven!

Let op dat ik niet zeg dat je geen uitdagingen tegen zult komen of je door bepaalde situaties heen moet werken. Ik zeg je dat je middenin de uitdagingen en ongelukkige omstandigheden nog steeds een geweldig leven kunt hebben. Dat weet ik uit persoonlijke ervaring. Misschien zeg je: ‘Joyce, waar heb je het over? Ik kan er niet voor kiezen waar ik doorheen ga. Ik kan niet controleren hoe anderen met me omgaan. Ik heb toch niet gevraagd om deze moeilijkheden?’ Dat is waar, je kunt wat er om je heen gebeurt niet controleren. En dat geldt ook voor jou, want…

God heeft je de bekwaamheid gegeven om te kiezen waar je je gedachten op richt. Je kunt ervoor kiezen om verkeerde gedachtenpatronen in te ruilen voor juiste gedachtenpatronen. Als je ervoor kiest je te richten op goede gedachten uit Gods Woord, dan zul je een nog veel grootser leven leiden.

Nieuwsbrief van Joyce Meyer Januari 2023

Het is zo belangrijk dit goed te begrijpen want veel mensen accepteren gewoon elke gedachte die in hen opkomt, in plaats van te kiezen waar ze aan denken. Ze begrijpen niet dat als ze zich richten op verkeerde gedachten dat ze hun leven die dag, die week of dat jaar de verkeerde richting op sturen.

Een voorbeeld: je wordt ’s morgens wakker en de eerste gedachte die je te binnen schiet is: nee hè, vandaag is die vergadering. Wat als het niet goed gaat? Als je met die angstige gedachte aan de gang gaat – wat als het niet goed gaat? – ga je je verwachtingen baseren op die gedachte en kun je een dag vol stress tegemoetzien.

In zo’n situatie moet je een keuze maken. Je kunt je richten op je verkeerde gedachte, of je kunt die vervangen door een juiste gedachte. In plaats van te denken aan wat er eventueel niet goed zou kunnen gaan, kun je ook denken: ik kan niet wachten om te zien wat God gaat doen! Ik weet dat Hij vandaag iets goeds voor mij op de planning heeft staan.

Nieuwsbrief van Joyce Meyer Januari 2023

Dit is slechts één voorbeeld. We hebben elke dag talloze kansen om voor goede gedachten te kiezen die zich centreren rondom Gods Woord.

Je hoeft de eerste gedachte die in je denken opkomt niet te accepteren. Je hoeft je daar niet op te richten. Je kunt een keuze maken om die gedachte in te ruilen voor een betere. In het Woord van God staat het zo: Bedenk de dingen die boven zijn en niet die op de aarde zijn (Kolossenzen 3:2). Het goede nieuws is dat als we aan dingen denken die ‘boven’ zijn, oftewel geloofsvolle, God-erende gedachten, gebaseerd op Zijn Woord – juiste gedachten – dat dit altijd tot een geweldig leven leidt.

Je hebt elke dag talloze kansen om voor goede gedachten te kiezen. - Nieuwsbrief van Joyce Meyer - Januari 2023

Het is niet altijd makkelijk om je gedachten gericht te houden op de juiste dingen, dat weet ik. Het is een gevecht dat ik ‘de strijd in je denken’ noem. We hebben allemaal met deze strijd te maken wanneer we het geweldige leven willen leiden dat God voor ons in petto heeft.

Je zult een keuze moeten maken om je denken te richten op Gods beloften. Dat betekent…

Er voor kiezen je te richten op de juiste gedachten – een goddelijk denken – is de sleutel om het leven te leiden waar Jezus voor kwam om het je te geven.

Onthoud dat goede gedachten zorgen voor een geweldig leven. Je hoeft niet te leven met negatieve gedachten en een verkeerd gedachtepatroon. Je hebt elke dag een keuze te maken – je kunt kiezen voor goede gedachten die zich richten op Gods beloften om je een groots leven in Jezus Christus te geven.

Maak die keuze vandaag!

 

image05

PS: Jij hebt de keuze hoe je je dag doorbrengt: gelukkig of verdrietig, gefrustreerd of relaxt, onrustig of angstig, hoopvol of hopeloos. Waar kies je vandaag voor?

Ontdek in deze video hoe je je gedachten gericht kunt houden op de juiste dingen. Joyce legt je uit hoe je zo de beloften van God in bezit kan nemen.

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

LUTTE CONTRE L'EXCLUSION ET L'ISOLATION: En mission pour les lépreux

La lèpre n’est pas une maladie ancienne que l’on trouve uniquement dans les récits bibliques. Cette maladie bactérienne douloureuse est encore une réalité pour de nombreuses personnes en Inde, comme Marimuthu, mais aussi partout à travers le monde.

Marimuthu uit India - Hand of Hope van Joyce Meyer Ministries - leprapatiënten - Nieuwsbrief van Joyce Meyer

In het beginstadium van lepra voelen de patiënten de afzonderlijke delen van hun lichaam niet meer, waardoor zij kwetsbaar zijn voor verwondingen. Maar in plaats van dat het zieke lichaamsdeel eraf valt, zoals in veel mythen wordt afgebeeld, doorloopt een leprapatiënt een lang proces van verwondingen, infecties, pijn en amputaties.

Maar nog veel erger is de omgang met het aanhoudende stigma dat aan de ziekte kleeft, omdat deze zo vaak verkeerd begrepen wordt. Veel mensen zijn bang de ziekte op te lopen als ze in contact komen met iemand met lepra, hoewel de meeste mensen een natuurlijke immuniteit tegen de ziekte hebben. En in India betekent het hebben van lepra al snel dat je tot de verschoppelingen van de samenleving gaat behoren, geen werk krijgt en in je levensonderhoud moet voorzien door te bedelen.

Daarom raakt het de getroffenen zo als iemand bereid is hen de hand te reiken en hulp te bieden.

Aan de voet van een ongerept tropisch gebergte in Coimbatore, India, werken we samen met onze partnerorganisatie Embrace a Village om precies dat te doen! Daar ontmoetten we Marimuthu, die vanuit een nabijgelegen leprakolonie naar ons toe kwam om zijn handen en voeten medisch te laten behandelen. Marimuthu is slechts één van de vele leprapatiënten die we wekelijks verzorgen door hun wonden schoon te maken, hen een voedzame maaltijd te geven, overdag voor hun kinderen te zorgen en hen zelfs te begraven als ze sterven. En daarnaast delen we het Evangelie met hen en mogen we ervaren hoe God het leven van zovelen dag na dag verandert met zijn onvoorwaardelijke liefde.

Bedankt dat je samen met ons hoop, liefde en acceptatie geeft. Jouw donatie is het begin van nieuw leven!

Elk jaar vindt tegen het einde van januari Wereld Lepra Dag plaats. Wij willen deze maand gebruiken om speciaal te bidden voor leprapatiënten in India. Bid met ons mee,

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

#samendoorhetjaar

Ken je onze social media kanalen al? Op Instagram en Facebook bemoedigen we je met Bijbelteksten, citaten van Joyce, videoclips en nog veel meer voor je relatie met God. In januari bekijken we hoe we wijze beslissingen kunnen nemen en hoe vertrouwen op God ons leven meer kan bepalen dan stress en zorgen.

Laten we samen met volle kracht vooruit gaan! 🙌