Beloofd is beloofd - nieuwsbrief van Joyce Meyer - februari 2024

Beluister hier de nieuwsbrief:

Beste vrienden!

Deze maand wil ik graag een levenswijsheid met je delen die me echt aan het hart ligt en die voor jou levensveranderend kan zijn. De diepste wens van mijn hart is dat je doordrongen raakt van het volgende: Verandering is niet onmogelijk, sterker nog, alles in je leven kan veranderen als je Gods Woord een centrale plek geeft in je dagelijkse leven.

Als je een nieuw niveau van vreugde wilt ervaren, een diepere vrede, een sterker geloof, gezondere relaties, wijsheid voor elke uitdaging waarmee je wordt geconfronteerd, dan moet je eerst begrijpen dat er een groot verschil is tussen God kennen en over God weten.

Veel mensen gaan naar de kerk, weten de juiste dingen te zeggen en hebben christelijke bumperstickers op hun auto, maar ze zijn gefrustreerd en ongelukkig in het leven.

Waarom is dat? Dat komt doordat ze veel dingen over God weten, maar Hem niet echt kennen. Het echt kennen van God is de sleutel tot het zelfverzekerde, overwinnende, vreugdevolle leven waarvoor Jezus kwam.

Als ik hierover met mensen praat en mijn verhaal deel over hoe ik vele jaren doorbracht zonder God echt te kennen, rijst natuurlijk de vraag: hoe kom ik dan van kennis over God tot het echt kennen van Hem?

Het antwoord op die vraag is de reden waarom ik zo enthousiast ben en je dit schrijf! De sleutel tot het kennen van God is namelijk het horen, bestuderen en overdenken van Zijn Woord.

Ik heb het niet over het plichtmatig lezen van een paar hoofdstukken per dag om een vakje af te vinken op een geestelijke ‘to-do lijst’. Ik heb het over leren om verliefd te worden op Gods Woord.

We kunnen als christenen gefrustreerd en ongelukkig door het leven gaan omdat we meer gefocust zijn op onze problemen dan op het Woord van God. Jarenlang was ook mijn geluk volledig afhankelijk van mijn omstandigheden. Als de dingen gingen zoals ik wilde, was ik in de zevende hemel. Maar op het moment dat ik met moeilijkheden werd geconfronteerd, voelde ik me terneergeslagen. Het leven was voor mij als een achtbaan en het was uitputtend.

Maar ik ontdekte dat hoe meer ik het Woord van God begon te bestuderen, hoe meer ik Hem echt leerde kennen. Het was niet langer alleen kennis in mijn hoofd – mijn relatie met Hem begon te groeien. Ik begon Zijn karakter te vertrouwen en naar Zijn stem te luisteren.

Hoe meer tijd ik doorbracht met het Woord van God, des te beter leerde ik op Zijn beloften over mijn omstandigheden te vertrouwen. Zijn Woord heeft het laatste woord! Deze waarheid geldt ook voor jouw leven. Ongeacht hoe de situatie eruitziet of zelfs hoe je je op een bepaalde dag voelt: Gods Woord is de waarheid waarop je je leven kunt baseren.

Als je Gods Woord hoort, bestudeert en erover nadenkt, begin je God op een diepere manier te kennen en begin je alles in je leven anders te bekijken:

Je omstandigheden veranderen van dag tot dag, maar Gods Woord verandert nooit. Het heeft de KRACHT om jou en je omstandigheden te veranderen.

Kijk maar naar wat de schrijver in Hebreeën 4 zegt over de kracht van Gods Woord.
Het woord van God is levend en krachtig, en scherper dan enig tweesnijdend zwaard, het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden (Hebreeën 4:12 NBV21).

Begrijp je dat? Gods Woord kan elk probleem in onze ziel doorboren en doordringen. Het snijdt altijd recht naar het probleem. Er is niets waar Gods Woord je niet mee kan helpen.

Dus, als je piekert over de verschillende problemen waar je op dit moment mee te maken hebt, begrijp dan dit … Gods Woord is levend en krachtig. Elk antwoord dat je nodig hebt, kun je vinden in het Woord van God.

Je kunt echt het overwinnende, overvloedige, vreugdevolle leven ervaren waarvoor Jezus kwam als je de kracht van Gods Woord ontdekt en op Zijn beloften gaat staan! Er is geen twijfel mogelijk – de sleutel tot het kennen van God is het kennen van Zijn Woord.

Onthoud: er is een verschil tussen iets over God weten en Hem echt kennen. Zijn Woord horen, bestuderen en het overdenken is de sleutel.

Joyce

Wat er ook gaande is in je omgeving of leven, onthoud dit: Gods Woord heeft de ultieme autoriteit. Zijn beloften verzekeren je van Zijn liefde (Jeremia 31:3), Zijn voortdurende aanwezigheid (Mattheus 28:20) en een schitterend plan voor je leven (Jeremia 29:11). Omarm de waarheid die elke situatie overstijgt.

videotip nieuwsbrief van Joyce Meyer

Verhoort God naar jouw gevoel je gebeden altijd veel te laat? Feit is: Hij doet wat Hij heeft beloofd en Zijn timing is perfect. Ontdek in deze uitzending hoe je van je leven kunt genieten terwijl je wacht op Gods tussenkomst.

producttipp - nieuwsbrief van Joyce Meyer

De geheime kracht van Gods Woord spreken

In dit boek heeft Joyce de belangrijkste beloften uit de Bijbel gebundeld voor verschillende levensomstandigheden. Je vindt bijbelteksten tegen angst, bijbelteksten die nieuwe hoop geven en beloften voor je gezin. Het geheim is om ze niet alleen te lezen, maar om ze hardop uit te spreken. Probeer het eens!

Verander met ons de wereld! Nieuwsbrief van Joyce Meyer

JIJ MAAKT EEN ECHT NIEUW BEGIN MOGELIJK

“Ik ben Naso en ik kom uit Myanmar, uit een zeer arm en afgelegen gebied van de Lahu-stam in de Shan staat. Mijn ouders zijn boeren en hadden een klein stukje land dat we verbouwden. De opbrengst van ons veld was erg laag en niet genoeg om het hele gezin te voeden. Mijn broers en zussen en ik moesten vroeg van school om mijn ouders te helpen op het land te werken. Toen ik 13 jaar oud was, werd mijn moeder ziek en stierf. Mijn vader hertrouwde. Maar mijn stiefmoeder mocht ons niet, dus trokken mijn broers en zussen en ik in bij familie.

Toen ik 18 was ontmoette ik een man. Hij leek me een goed mens. We trouwden en kregen een kind. Maar toen begon hij zijn ware aard te tonen. Hij kwam bijna elke dag dronken thuis. Hij maakte ruzie met me en sloeg me. Hij gebruikte ook drugs en gaf al het geld dat hij verdiende uit aan zichzelf. Hij dwong me voor hem te werken in een karaokebar in een casino zodat ik zijn drugs kon betalen. Ik werkte daar 2 jaar totdat ik erg ziek werd van het werk en besloot bij hem weg te gaan. Ik nam onze 3-jarige zoon mee en stak de grens over naar Thailand om daar een baan te zoeken. 

Gelukkig stelde een familielid me voor aan een Thais gezin waar ik mocht werken. Ze hielpen me met het aanvragen van documenten om in Thailand te kunnen wonen en regelden een plek voor me in het Gabrielle House

Dit is een instelling die wordt ondersteund door Hand of Hope om meisjes zoals ik onderdak en onderwijs te bieden en om ons dichter bij de onvoorwaardelijke liefde van God te brengen.

Ik dank God dat Hij me naar Gabrielle House heeft geleid. Toen ik klein was ging ik altijd naar de kerk. Toen kende ik God nog niet echt, maar toen ik door al deze moeilijke tijden ging, bad ik in mijn hart dat Hij me zou helpen. En dat deed Hij!”

Naso Lahuna

Bid alsjeblieft met ons mee:

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!

Social Media

#dediepteingaan

Op social media zijn het niet langer alleen maar korte citaten en bijbelverzen 📖 we hebben ook posts die je genoeg geven om over na te denken 💭 en in praktijk te brengen 💪💪🏼💪🏿. Onze tip: sla deze posts op zodat je Joyce’s overdenkingen en inspiratie steeds opnieuw kunt lezen.

Je kunt ze opslaan met dit symbool.

download-label-februar24-nl-180px-hoch

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Met God ervaren - nieuwbrief van Joyce Meyer

“Twee jaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker. Daarna twee jaar van diverse operaties en een jaar chemo. Het was vreselijk, maar nu gaat het elke dag beter met me, en ik ben dichter bij God gekomen. Ik leer elke dag zoveel over leven met Hem. Hij heeft me hier doorheen geleid, en ik geniet van elke dag. Ik heb nog een heleboel te leren en te genezen in geest en lichaam, maar het is een geweldige reis. – Christine C.

Wat betekenen de preken en boeken van Joyce voor je? Hoe ben je daardoor bemoedigd? Deel het met ons zodat anderen hierdoor ook aangesproken worden.