Enjoying everyday life ... omdat er altijd iets nieuws te ontdekken valt - nieuwsbrief van Joyce Meyer februari 2023

Beluister hier de nieuwsbrief:

Beste vrienden! Zou je soms weleens wat meer energie willen hebben? Heb je zorgen waardoor je minder enthousiast in het leven staat en waardoor je je ouder voelt dan je bent? Vraag je je weleens af of je beste jaren achter je liggen? Als jij hier iets van herkent, dan heb ik geweldig nieuws voor jou. Als kind van God kun je ouder worden zonder ‘oud’ te worden. Want God heeft in ieder seizoen van je leven iets nieuws en geweldigs voor jou. Ik onderwijs het Woord van God nu al bijna veertig jaar en ik geniet nu meer van mijn leven dan ooit en ik voel me ook beter. Ik voel me niet oud en ik gedraag me niet oud. Ik leid een actief, vol leven en ik geloof dat God dit ook voor jou wil. Hij wil je vullen met Zijn blijdschap en kracht. Of je nu drieëntwintig bent of honderd, je beste jaren hoeven niet achter je te liggen. In Psalm 103 herinnert David ons eraan ‘niet een van Zijn weldaden’ te vergeten (vers 2). En daarna noemt hij een aantal van die weldaden (3-5):

En de laatste van de lijst met weldaden is dit: je jeugd vernieuwt zich als die van een adelaar. Naast dat je wordt vergeven, genezen, verlost en gekroond, beloven deze verzen je ook dat je jeugd wordt vernieuwd! Ik denk dat dit een hele belangrijke waarheid is in deze tijd.

Ik herinner me de eerste keer dat ik het gevoel had dat ik oud werd. Het was op de dag dat ik me inschreef voor medische gezondheidszorg voor 65plussers. Ik kon maar niet geloven dat ik bij de zorgverzekeringsinstelling was. Het was alsof ik naar een film keek over iemand anders.

Herinner jij je nog de eerste keer waarop je het gevoel had dat je oud werd? Misschien was het toen je kinderen het huis uit gingen, toen je je eerste leesbril kocht, of toen je kleinkinderen je moesten helpen met je computer. We worden allemaal ouder, maar het feit dat dat gebeurt, betekent niet dat we geen actief leven meer kunnen hebben of dat God klaar is met ons. En als je nu een twintiger of dertiger bent, zijn er vast dingen die je kunt doen zodat je je beter voelt dan je je kunt voorstellen in een later seizoen van je leven.

In ieder seizoen van je leven kun je sterk en gelukkig zijn en productiever dan ooit. Kijk maar eens naar deze beloften uit Gods Woord:

Ik geloof in deze beloften voor mijn leven en ik wil je aanmoedigen hier ook in te geloven. God wil je vernieuwen, herstellen en je laten groeien en bloeien in ieder seizoen van je leven.

Ongeacht je leeftijd is je lichaam een tempel van de Heilige Geest en God wil dat je wijsheid bezit over hoe je voor je lichaam, ziel en geest zorgt (zie 1 Korintiërs 6:19-20). Hij helpt je om je aan te passen aan fysieke, mentale, emotionele en geestelijke veranderingen, zodat je altijd met vrede, blijdschap en positieve verwachtingen kunt leven. In dit seizoen van je leven kun je misschien niet meer alles doen wat je vroeger deed, maar je kunt altijd iets doen. De sleutel is om je niet te richten op wat je niet kunt, maar op wat je wel kunt om sterk, gezond en effectief te zijn.

Nieuwsbrief van Joyce Meyer April 2021

Ik geef je een voorbeeld van wat ik bedoel. Ik kan niet meer zoveel gewichtheffen in de sportschool als vijftien of twintig jaar geleden. En ik draag tegenwoordig geen hoge hakken meer als ik spreek. Ik kan ervoor kiezen hier mee te zitten en bij mezelf te denken: ik wil niet zwakker worden en minder kunnen tijdens mijn workout. Ik wilde dat ik nog steeds die schattige, stijlvolle hoge hakjes kon dragen! 

Maar in plaats daarvan besef ik dat ik nog steeds sport, alleen dan met wat minder gewicht. Ik koop nog steeds stijlvolle schoenen, alleen dan wat comfortabelere schoenen. Terwijl we ouder worden moeten we niet zitten met de dingen die we niet meer kunnen, maar kunnen we ervoor kiezen blij te zijn met wat we nog wel kunnen.

Als kind van God kun je ouder worden zonder je oud te voelen. Ik weet uit ervaring dat dit zo is. God wil je jeugd herstellen en je kracht vernieuwen. Zijn plan voor jou is dat je groeit en bloeit in elk seizoen van je leven.

Stel jezelf een belangrijke vraag: laat ik mezelf gewoon oud worden, of word ik gracieus en doelgericht ouder en laat ik me in elke levensfase door God gebruiken?

Liefs,

image05

PS: Ik heb onlangs een boek geschreven over dit onderwerp. Het heet Geniet bewust van je leeftijd. Hierin vertel ik open en eerlijk over mijn ups en downs in het ouder worden.

Bekijk deze video en ontdek wat de basis voor een succesvol leven is. In deze driedelige serie spreekt Joyce over de lessen die ze geleerd heeft in haar leven. In dit deel gaat het over prioriteiten stellen, eerlijkheid en je identiteit.

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

#rampenhulp

Onze gebeden en gedachten gaan uit naar allen die getroffen zijn door de aardbeving in Turkije en Syrië.

Met je donatie help je ons en onze locale partners hulp te bieden aan de slachtoffers door het verstrekken van dekens, winterkleding, voedsel, tenten en water. Ook zetten we mobiele douchebussen en mobiele keukens ter plaatse in. Wij danken je uit de grond van ons hart!

OMDAT VROUWEN HET WAARD ZIJN OM GELIEFD TE WORDEN

Ken je het gevoel niet goed genoeg te zijn? Overal ter wereld twijfelen mensen soms aan hun waarde. Ze vragen zich af of iemand echt van hen kan houden zoals ze zijn.

Door misbruik in haar verleden heeft Joyce ook geworsteld met haar eigenwaarde. Daarom is het haar hartenwens om met Hand of Hope voor deze vrouwen op te komen, hun waarde te bevestigen en hen te beschermen tegen vreselijke ervaringen.

Via verschillende hulpprojecten werkt Hand of Hope aan de empowerment van vrouwen over de hele wereld. In Zambia werken we samen met Reaching a Generation om de Imagine Hope Centra op te richten. In deze centra kunnen jonge vrouwen hun opleiding voortzetten en waardevolle vaardigheden leren waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. 

En dat is belangrijk. Want in Zambia worden meisjes verkocht om te trouwen, zodra ze in de puberteit komen. Eenmaal getrouwd moeten ze hun vertrouwde omgeving verlaten en zijn ze misschien slechts de derde of vierde vrouw aan de zijde van hun man. In dit gedwongen huwelijk worden ze vaak mishandeld en hebben ze weinig kans op onderwijs.

Met onze Imagine Hope centra willen we zoveel mogelijk vrouwen en meisjes een betere toekomst geven. Een van de meisjes die we konden helpen is de 15-jarige Likumbi. Haar ouders scheidden toen ze jong was en haar vader keek niet meer naar haar om. Op een gegeven moment was het inkomen van haar moeder niet meer voldoende om haar na de 3de klas van het voortgezet onderwijs nog naar school te sturen.

Meisjes in het Imagine Hope centrum, Zambia - Hand of Hope van Joyce Meyer Ministrie - nieuwsbrief februari 2023

Alles veranderde voor het meisje toen ze een plaats kreeg in een van onze centra. Likumbi bloeide op bij ons, ze kon zich concentreren op haar opleiding en leerde de God kennen die haar boven alles liefheeft. Ze weet vandaag dat ze het waard is om bemind te worden. “Ik dank jullie voor alles wat jullie voor mij hebben gedaan en voor veel dat nog gaat komen,” zegt Likumbi.

Bedankt dat je samen met ons nieuwe hoop geeft aan meisjes en vrouwen wereldwijd!

Deze maand bidden we samen voor meisjes en vrouwen over de hele wereld en in het bijzonder voor de jonge vrouwen in onze Imagine Hope-centra in Zambia.

Bid met ons mee:

Bedankt voor elk gebed en elke donatie!