Vrede - kerst - nieuwsbrief de Joyce Meyer December

Beste vrienden! Als ik bang, boos, bezorgd of bedroefd ben, wil ik meer dan alles vrede ervaren, herken je dat? Vrede is een van Gods meest kostbare geschenken die Hij aan Zijn kinderen heeft beloofd.

Ik weet waar ik het over heb, want ik ben vele jaren van mijn leven boos geweest over de omstandigheden in mijn leven en daardoor was ik er ellendig aan toe. Maar toen ik begon te lezen en studeren in Gods Woord, ging ik verlangen naar deze bovennatuurlijke vrede. Ik ontdekte dat we op een punt in ons leven kunnen komen dat we kunnen leven in Gods rust en Zijn vrede elke dag kunnen voelen.

Het is belangrijk dat we begrijpen dat we Gods vrede nooit kunnen ervaren als we niets anders doen dan wachten tot onze omstandigheden veranderen. Vroeger dacht ik namelijk dat vrede te maken had met alles wat er om me heen gebeurde. Ik dacht: als ik deze situatie zou kunnen oplossen, is er eindelijk wat vrede in mijn leven. Als mijn echtgenoot, Dave, zou veranderen, dan zou ik misschien vrede ervaren. Als de kinderen maar eenmaal het huis uit zijn, zullen we eindelijk vrede hebben. Is dit herkenbaar voor jou? Wanneer we stress ervaren en we angstig beginnen te worden, kunnen we ons op Jezus richten. Hij is het grootste voorbeeld van leven in vrede. Als we Zijn voorbeeld volgen, kunnen wij ook in die vrede leven.

Ik wil je het volgende meegeven:

1. Laat Jezus je gids zijn

Kun je je voorstellen dat Jezus ergens van in de stress schoot of in paniek raakte? Ik vind het fascinerend om te zien hoe Jezus omging met wat er om Hem heen gebeurde en hoe Hij reageerde op de druk en de eisen van andere mensen.

Hij deed heel veel, maar alles wat Hij deed kwam voort uit een plaats van rust. Hij had nooit haast en Hij leek nooit ergens gefrustreerd of boos over, in welke situatie dan ook. We kunnen duidelijk zien dat Jezus met de uitdagingen van het leven omging vanuit een vredevolle houding.

Jezus en Zijn discipelen gingen bijvoorbeeld op een keer in een schip naar de overkant van het Meer van Galilea. Terwijl ze over hat water zeilden, lag Jezus te slapen. Opeens stak er een storm op met de kracht van een orkaan. Zijn discipelen raakten zo in paniek dat ze Hem wakker maakten en riepen: ‘Meester, Meester, we vergaan!’ In plaats van zelf ook in paniek te raken, stond Jezus op en stilde de storm en de golven (zie Lukas 8:22-25).

Jezus liet deze vredevolle houding zien in allerlei andere situaties. Hij liep eenvoudig door de menigte wanneer mensen Hem van een rots af wilden duwen omdat ze Zijn onderwijs niet aanvaardden (zie Lukas 4:28-30). Toen Hij een keer vals werd beschuldigd, reageerde Hij niet eens op de mensen die Hem beschuldigden (zie Markus 14:56-61).

Jezus biedt ons dezelfde vrede aan die Hij zelf in Zijn leven demonstreerde. Hij zegt in Johannes 14:27: Mijn vrede laat Ik je; Mijn volmaakte liefde geef Ik je; niet zoals de wereld die geeft, geef Ik die aan je. Laat je hart niet beroerd of bang worden.

2. Ga Gods rust binnen

De Bijbel leert ons dat we vrede zullen ervaren wanneer we de rust van God binnengaan. In Hebreeën 4:3 staat: Wij die tot geloof gekomen zijn, gaan immers de rust binnen.

Deze rust is beschikbaar en we worden aangemoedigd om die binnen te gaan. Maar hoe doen we dat: Gods rust binnengaan? Dat doen we door Zijn Woord te geloven en op Hem te vertrouwen in plaats van op onszelf of iemand anders.

De betekenis van het woord ‘rust’ in deze tekst komt van een Grieks woord dat ‘actieve rust’ betekent, dus geen ‘passieve rust’. Deze rust is geen rust door niets te doen, maar samen met God in Zijn kracht doen waar Hij je in Zijn genade voor heeft geroepen. Je laat waar jij niet toe in staat bent in Zijn handen en vertrouwt erop dat Hij dat op zich neemt.

Wanneer ik bijvoorbeeld onderwijs geef op een conferentie, ben ik aan het werk. Maar ik ervaar het niet als zwaar werk omdat ik erop vertrouw dat God me de woorden geeft die ik mag zeggen. Mijn deel is om te studeren en me voor te bereiden en daarna moet ik op God vertrouwen dat Hij Zijn deel doet. Als ik in God geloof en Hem vertrouw, heb ik volmaakte rust in Hem.

Dat geldt net zo goed voor jou. Als je rust hebt in God, kun je Hem vertrouwen in je omstandigheden en hoef je niet zelf alles uit te vogelen. Hij zal Zijn deel doen en voor je zorgen, hoe dan ook. Misschien weet je niet hoe Hij het gaat aanpakken of wanneer, maar Hij heeft het antwoord. Ons deel is om op Hem te vertrouwen.

3. Breng het bij Jezus

Jezus zegt ons in Mattheüs 11:28 om bij Hem te komen en dan zal Hij ons rust geven. Jezus is de ‘Vredevorst’ (zie Jesaja 9:6) en wanneer we tijd met Hem doorbrengen in Zijn Woord, door gebed of door stil te zijn in Zijn aanwezigheid, geeft Hij ons rust en vrede.

Wanneer we ons angstig voelen, raken we snel in paniek en laten we de angst de controle overnemen. Op zulke momenten mogen we vertragen, stil worden en ons richten op Jezus. Een van de meest geweldige dingen van God is dat Hij nooit verder dan een gebed bij ons vandaan is. Hij is op elk moment van de dag beschikbaar. We kunnen het elk moment tot Hem uitroepen om Zijn vrede, kracht en hulp.

Er is ons nooit een probleemloos leven beloofd, maar Jezus zei dat we boven onze omstandigheden uit kunnen leven. Met Zijn genade en wijsheid kunnen we omgaan met de stress en problemen en een goede houding hebben. Zijn rust is een rust die we in onze ziel kunnen hebben, in ons denken, onze wil en onze emoties. Hij wil dat je die rust en vrede elke dag van je leven zult ervaren.

image05

PS: Op welk gebied wil je vandaag opnieuw je vertrouwen op God stellen om Zijn vrede te ervaren?

Hoe wordt er kerst gevierd in huize Meyer? Joyce nodigt je uit om bij haar thuis over Kerstmis te praten. Ze vertelt over haar eigen kersttradities en hoe het mogelijk is om in deze tijd het belangrijkste niet uit het oog te verliezen. Bekijk deze video en kom alvast in de kerststemming …

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

DE DAG DIE ALLES VERANDERDE…

Stel je voor dat je op een dag wakker wordt, koffie zet, je kinderen naar school stuurt, en dan gaan jij en je echtgenoot naar jullie werk. Later kom je thuis in een huis met verwarming, schoon stromend water en een koelkast vol met voedsel. Voor jou is het een gewone dag.

Oekraïne – noodhulp aan vluchtelingen -nieuwsbrief van Joyce Meyer december

Stel je voor dat je de volgende dag wakker wordt met het nieuws van een vijandige invasie die je leven voorgoed zal veranderen. Nu moet je binnen een paar uur je spullen pakken – alleen wat in een koffer past – en vluchten. Je laat familieleden en vrienden achter. Vanaf die dag zal je leven nooit meer hetzelfde zijn.

Dit is precies wat er elke dag over de hele wereld gebeurt. Mensen uit Oekraïne, Afghanistan, Nigeria, Irak of ook de Rohingya en vele anderen hebben dit alles in het recente verleden meegemaakt. Ik heb veel te veel mensen ontmoet die al hun hele leven in kampen voor vluchtelingen of ontheemden wonen. Het is hartverscheurend!

In de loop der jaren hebben mijn vrouw Shelly en ik de verhalen van ongelooflijk veel mensen gehoord, maar één verhaal is me in het bijzonder bijgebleven. Farida, uit Syrië, werd op haar 16e gedwongen te trouwen en vervolgens gruwelijk misbruikt. Toen de oorlog uitbrak, moest zij met haar twee jonge kinderen vluchten naar buurland Libanon. Farida vertelde ons het tragische verhaal van hoe een van haar familieleden verdronk toen hij probeerde de Middellandse Zee over te steken naar Griekenland.

Toen we Farida leerden kennen, woonde ze in een vluchtelingenkamp dat we samen met de organisatie Heart for Lebanon ondersteunen. Naast de fysieke hulp die ze nodig had, begon Farida het boek Strijd in je denken van Joyce in het Arabisch te lezen. Ze had veel liefde en zorg nodig, maar vandaag gaat het heel goed met haar. Ze is hertrouwd en woont nu in Europa. Aan degenen onder jullie die ons steunen – via gebeden of donaties – wil ik mijn enorme dank uitspreken. Zonder jullie kunnen we mensen zoals Farida niet helpen.

Hoe groot de nood in de wereld ook is, hoe klein onze mogelijkheden ook zijn … God is groter! Als wij ons deel bijdragen om mensen in nood te helpen, zal God Zijn deel doen. JOUW hulp opent de deur voor God zodat Hij kan werken.

#adventstijd

Volg ons op Facebook of Instagram en ontvang Joyces bemoedigingen zoals deze:

“God verlangt naar je en wil een persoonlijke relatie met je! Breng tijd met Hem door en geniet van Zijn aanwezigheid. In de Bijbel staan deze prachtige woorden hierover : “Het is heerlijk om bij Hem te zijn”. (Psalm 16:11)” – Joyce