Nieuwsbrief december 2o21 Joyce Meyer

Beste vrienden! Vroeger was ik een egoïstisch en zelfzuchtig persoon. Voortdurend was ik bezig met hoe ik mijn zin kon krijgen. Ik was er ellendig aan toe.

Ja, ik hield van God en wilde van mensen houden, maar hoe hard ik het ook probeerde om vriendelijk te zijn voor iedereen, het lukte me gewoon niet. Ik was een stuk chagrijn, ik was moeilijk in de omgang en was vreselijk ongeduldig.

Ik weet nog dat ik bad tot God om me te helpen begrijpen wat de oorzaak was van het feit dat ik zo ongelukkig was. Hij liet me zien dat het probleem was dat ik zelfzuchtig was en dat ik moest leren om van anderen te houden zoals Hij van mensen houdt. Pas dan zou ik echt van het leven kunnen genieten.

Al studerend in wat er in het Woord van God staat geschreven over liefde voor de ander en biddend om me te helpen van anderen te houden, ging ik een veel dieper verlangen ervaren om Gods liefde uit te delen. Ik heb ontdekt dat iemand helpen een beter leven te leiden, mij tot de gelukkigste persoon ooit heeft gemaakt. De waarheid is dat je niet gelukkig kunt zijn als jij zelf in het middelpunt staat.

Het gaat om anderen, niet om mij

In Johannes 13:34-35 staat: Een nieuw gebod geef Ik u, namelijk dat u elkaar liefhebt; zoals Ik u liefgehad heb, moet u ook elkaar liefhebben. Hierdoor zullen allen inzien dat u Mijn discipelen bent: als u liefde onder elkaar hebt. En in Mattheüs 22:37-39: 37: Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede, hieraan gelijk, is: U zult uw naaste liefhebben als uzelf.

De boodschap van liefde is de kracht van het evangelie. Het is zo eenvoudig: houd van God en houd van je naaste zoals je van jezelf houdt. In de eerste plaats hebben we dus nodig dat we Gods liefde voor onszelf ervaren. Daarna kunnen we deze liefde uitdelen aan iemand anders.

De wereld heeft wanhopig behoefte aan echte liefde, dus is het niet moeilijk om iemand te vinden die liefde nodig heeft.

We leven in een wereld waarin mensen gedreven worden tot zelfzucht. Veel van de reclames die we zien en horen moedigen ons aan om steeds maar weer meer te willen en nooit tevreden te zijn met wat we hebben. Maar hoe zelfzuchtiger en egoïstischer we zijn, des te minder kracht hebben we om goed te doen en anderen te helpen.

Het goede nieuws is dat we in Christus alles hebben om de zelfzuchtige houding van ‘en ik dan?’ te overwinnen. We hebben de kracht van Gods liefde in ons. Dat is het antwoord op elk dilemma en elk probleem in onze huidige samenleving.

De waarheid van echte liefde

Liefde is niet alleen maar een gevoel, een theorie of gewoon een mooi woord. Liefde is een daad – het is de manier waarop je met anderen omgaat, wat je voor een ander doet. Liefde zal je altijd iets kosten: tijd, energie, inspanning, geld. Je zet je trots aan de kant en je doet wat goed is, ook al heb je er geen zin in. Je houdt een liefdevolle houding, ook al gaat het niet op de manier die jij had gewild.

Liefhebben op Gods manier betekent dat je liefhebt zonder dat je er zelf iets aan overhoudt. Het gaat puur om geven zonder iets terug te verwachten. We zijn geroepen om uit te reiken naar de ander, niet om zelf dingen naar onszelf toe te trekken.

Echte liefde heeft alles te maken met sterven aan jezelf en leven om anderen lief te hebben. Voordat je anderen kunt liefhebben, is het noodzakelijk dat je een ervaring hebt van Gods liefde in je eigen leven, want je kunt niet iets weggeven wat je niet hebt. Vervolgens mag je bereid zijn om God te vragen je te leren hoe je kunt liefhebben zoals Hij. Wanneer je dit doet, zal God je in staat stellen om uit te reiken en iemand anders te helpen. Ik weet dat dit werkt, want ik heb dit zelf in de praktijk gebracht.

Krijg de juiste houding

De wereld is vol met eenzame, gekwetste mensen die hongerig zijn naar de liefde van God en de hoop die alleen in Jezus is te vinden. Ik wil je aanmoedigen om je van de ‘en ik dan?-houding’ te ontdoen en te bidden: ‘God, laat me zien wie een zegen nodig heeft. Breng iemand op mijn weg die mijn hulp nodig heeft.’

We hebben allemaal de ruimte om te groeien in onze relatie met God. Leren hoe we ons naar anderen kunnen uitstrekken is een belangrijk onderdeel van dat proces. Als we zelfzuchtig zijn en proberen er altijd zelf beter van te worden, brengen we ons in een positie waarin we zwak zijn. Maar als we erop vertrouwen dat God zal voorzien in onze behoeften, dan zijn we vrij om anderen te helpen… en worden we vele malen gelukkiger.

Stel je eens voor hoe anders de wereld eruit zou zien als iedereen elke dag één vriendelijke daad zou doen en een ander zou helpen.

Het kan zo makkelijk zijn om een glimlach op iemands gezicht te toveren. Geef eens een gemeend compliment, geef iets cadeau, neem de tijd om naar iemand te luisteren, open de deur voor een ander, laat iemand voorgaan in de rij voor de kassa… er is een oneindig aantal vriendelijke daden die je kunt bedenken.

Zorg dat het jouw dagelijkse bezigheid wordt om je uit te strekken naar de mensen om je heen en hen te bemoedigen en zo mogelijk te voorzien in hun noden. Wees vastbesloten om elke dag ten minste één vriendelijke daad te doen voor een ander, waardoor hun leven een stukje mooier wordt. Geloof me: Je zult tot de ontdekking komen dat anderen liefhebben de sleutel is om zelf gelukkiger te zijn in je dagelijks leven!

 

image05

De jaarlijkse kerstgroet van Joyce! 🎄 🤗 Bekijk de overdenking van Joyce in voorbereiding op de kerstdagen.

Joyce & happiness Nieuwsbrief december 2021

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

BEVRIJD TOT NIEUW LEVEN

Wie langs Zion National Park in de VS rijdt, wordt onmiddellijk getroffen door de schoonheid van dit landschap. Op de weg naar het zuiden zie je enorme kliffen van zandsteen hoog de lucht in rijzen. Dan kom je uiteindelijk in een klein stadje, Hildale, precies op de grens tussen Utah en Arizona.

Nieuwsbrief december hand of hope joyce meyer

Daar ontmoet je vrouwen in versleten kleren, als uit het Wilde Westen, en ontzettend veel kinderen. Geleidelijk aan valt de armoede je op. Er zijn grote gebouwencomplexen met onvoltooide uitbreidingen, de resten van een kleine dierentuin en straten met verlaten huizen.

De hele stad is door een sekteleider geruïneerd, door systematische controle en manipulatie. Als lid van de Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS), werd deze man de “profeet” van deze polygamistische vereniging genoemd.

Hij schreef voor wat de mensen moesten eten, hoe ze hun geld moesten uitgeven, hoe ze zich moesten kleden, met wie ze moesten trouwen, maar ook hoe hun gezin gestructureerd moest zijn.

Hij controleerde alles. Zijn naam is Warren Jeffs, en vandaag zit hij een levenslange gevangenisstraf uit voor seksueel misbruik van kinderen. De littekens die hij heeft achtergelaten, zijn in deze hechte gemeenschap nog overal te zien en te voelen.

Toen Briell Decker 18 was, werd ze gedwongen met Jeffs te trouwen – als zijn 65e echtgenote. Zij kent de gruwelen die vele vrouwen en meisjes in de FLDS gemeenschap zijn aangedaan uit eigen ervaring. Zij heeft gezien hoe gezinnen uit elkaar werden gerukt en kinderen van hun ouders werden gescheiden. Op een gegeven moment werd zelfs speelgoed verboden en moesten de jonge kinderen in plaats daarvan werken. Het misbruik was afschuwelijk en nam vele groteske vormen aan.

Briell werd psychologisch gemarteld door Jeffs en zijn volgelingen, en na bijna een dozijn pogingen slaagde ze er uiteindelijk in te ontsnappen. Vandaag doet ze iets moedigs om deze families te helpen genezen.

Na Jeffs opsluiting kreeg Briell zijn huis van ruim 2.200 vierkante meter toegewezen. Nu heeft zij het huis kunnen ombouwen tot een noodhulp- en revalidatiecentrum. Door een partnerschap met het Dream Center in Phoenix en met steun van Hand of Hope en andere organisaties, is een plaats van hoop en toevlucht gecreëerd voor vrouwen en kinderen die de FLDS hebben verlaten. Vandaag is het een prachtige, liefdevolle veilige haven genaamd Short Creek Dream Center.

 

DONEER NU

nieuwsbrief december kerst 2021 social media joyce meyer

#hartenwensen

Deze adventstijd houden we ons bezig met de verlangens van ons hart op sociale media. 💜💚 Elke adventszondag posten we een bericht met waardevolle gedachten van Joyce. 💡 Deze zullen je helpen je eigen hartenwensen te ontdekken! Neem eens een kijkje! 🙌