Nieuwsbrief van Joyce Meyer in augustus - ...omdat ik de juiste weg weet

Beste vrienden! Het kan enorm frustrerend zijn om ergens rond te rijden en je te realiseren dat je bent verdwaald. Als je een beetje op mij lijkt, heb je dit waarschijnlijk al vaker ervaren en jezelf afgevraagd: heb ik een afslag gemist? Ga ik wel de juiste richting uit? Rijd ik door of keer ik om?

Wat nog veel frustrerender is dan verdwaald zijn op een of andere weg, is je verdwaald voelen in het leven. Heb je je wel eens afgevraagd: hoe ben ik hier terechtgekomen? Zit ik wel op de goede weg? Wat moet ik doen? Het zijn vragen die je jezelf misschien ooit stelde of vandaag de dag stelt. Dan heb ik goed nieuws voor je!

Het Woord van God is jouw routekaart voor het leven – je hoeft je nooit meer verdwaald te voelen. Maar om hierin te slagen moet je wel ‘op de juiste weg’ blijven.

Gods Woord is de ultieme gids voor je leven, want je kunt in de Schrift een antwoord vinden op alle levensvragen die je maar kunt hebben. Je vindt er wijsheid voor elke situatie waar je maar in kunt belanden. Dat Woord van God bevat een schat aan wijsheid, bemoediging, troost, instructies en levensveranderende kracht.

Als je er niet zeker van bent wat je moet doen of welke richting je op moet, dan is het Woord van God jouw geestelijke GPS die je zal leiden in Zijn fantastische plan voor jouw leven.

Toch is er iets wat ik in de loop van de jaren heb geleerd (en waarmee ik je vandaag wil helpen): het is één ding om de Bijbel te lezen, maar het is het bestuderen van Gods Woord dat de sleutel is om het beste van God voor je leven te ontdekken. Om hierin te slagen moet je wel ‘op de juiste weg’ blijven.

Mijn eigen reis met God bracht me een levensveranderende openbaring: Bijbelstudie is niet bedoeld als een verplichting of iets wat je hoort te doen omdat dat nu eenmaal is wat je doet als christen en kunt afvinken op je geestelijke to-do-lijst.

Wanneer je leert om Gods Woord te bestuderen, zul je verbaasd staan over de dingen die je gaat zien die je nooit eerder zag… en hoe intiemer je relatie met God zich zal ontwikkelen.

Toen ik mijn reis met God begon, kon je mijn leven het beste omschrijven als een kolossale puinhoop. Ik groeide op in een gezin vol misbruik. Ik was kwaad, gefrustreerd, onzeker en emotioneel diep gekwetst. Hoewel ik christen was, had ik geen flauw idee hoe ik toegang kon krijgen tot de vrede en vreugde van God, waar ik alsmaar over hoorde.

Ik voelde me zo ontmoedigd. Het was dat ‘verdwaalde’ gevoel waar ik zojuist over schreef. Ik wist niet waar ik naartoe moest of wat ik moest doen om de antwoorden te vinden waar mijn ziel zo’n behoefte aan had.

Het goede nieuws is dat het Woord van God alle antwoorden bevat die ik nodig had. Toen ik leerde hoe ik de Bijbel kon bestuderen, begon alles in mijn leven te veranderen.

Ik heb de volgende principes ontdekt en ik denk dat ze ook voor jou gelden:

Om hierin te slagen moet je wel ‘op de juiste weg’ blijven. Door het bestuderen van Gods Woord word je herinnerd aan Zijn beloften en wordt je geloof opgebouwd en raak je er steeds meer van overtuigd dat Hij zal voorzien in alles wat je in je leven nodig hebt. Maar er is nog meer… het Woord van God laat je ook de stappen zien die je kunt nemen om het vreugdevolle en overwinnende leven te ervaren waarvoor Jezus kwam om je het te geven.

Nieuwsbrief van Joyce Meyer in augustus - ...omdat ik de juiste weg weet

Ik denk dat als mensen het Woord ‘bestuderen’ lezen, dat velen zich geïntimideerd voelen. Het klinkt namelijk als hard werken en het laatste dat we in ons drukke leven willen, is nog meer werk. Maar het bestuderen van Gods Woord is geen zware arbeid… het is een levensveranderende openbaring van Zijn goedheid. Het is de fijnste activiteit in mijn bestaan.

Toen je christen werd kwam de Heilige Geest in je wonen. Johannes 16:7 leert ons dat de Heilige Geest onze ‘Trooster’ of ‘Helper’ is. Dat betekent dat Hij ons bemoedigt, troost, onze advocaat is, onze voorbidder, raadgever, bekrachtiger en dat Hij altijd voor ons klaarstaat. En in Johannes 16:13 staat: Wanneer Die komt, de Geest van de waarheid, zal Hij u de weg wijzen in heel de waarheid. Deze teksten maken ons duidelijk dat we er niet alleen voor staan. Als je de Bijbel opent, zal de Heilige Geest je helper en je gids zijn. 

Als jij je geïntimideerd voelt door het woord ‘bestuderen’ en je denkt dat de Bijbel te moeilijk voor je is om te begrijpen, dan wil ik dat je weet dat ik absoluut geloof dat jij ertoe in staat bent! Daarom wil ik dat je het Woord van God voor je ziet als een landkaart om het beste van Hem te ervaren.

Ik heb de Bijbel nu al meer dan veertig jaar bestudeerd en het heeft mijn leven radicaal veranderd. God heeft mijn perspectief en mijn houding veranderd. Hij heeft me genezen en mijn ziel hersteld. Hij heeft me een diepere liefde voor mensen gegeven. Dat is allemaal gekomen door de kracht van Zijn Woord.

Het is mijn overtuiging dat Hij hetzelfde wil doen voor jou. Jouw tijd in Gods Woord zal je leven een compleet nieuwe richting geven.

Onthoud dat je niet verdwaald en gefrustreerd door het leven hoeft te gaan. Elk antwoord dat je nodig hebt, kun je vinden in het Woord van God. Hij heeft een fantastisch plan voor je leven.

image05

PS: Om het resultaat te krijgen dat je nodig hebt, moet je wel ‘op de juiste weg’ blijven. Ik weet dat je het kunt!

Dikwijls dwalen onze gedachten af van Gods weg. Als je God vraagt zal Hij je helpen jou te leiden in plaats van dat je je laat leiden door elke gedachte die in je opkomt. Want om het leven te leiden dat God voor ons bedoeld heeft, hebben we Hem nodig!

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

geef kinderen een toekomst

De 10-jarige Zihle Nkomo woont met haar ouders en drie broers en zussen in een lemen hut in Zimbabwe. Jaar na jaar vecht haar vader om rond te komen als kleine boer. De coronapandemie verergerde de situatie en de familie had geen andere keuze dan te bidden voor een wonder.

Het gebrek aan voedsel tastte zowel hun kracht als hun gezondheid aan. Leren werd ook bijna onmogelijk voor de kinderen. Zihle is een intelligent meisje en gaat graag naar school. Maar zonder eten was het moeilijk voor haar om zich te concentreren in de klas of energie op te brengen om te leren – laat staan te lachen en te spelen als een gezond 10-jarig meisje. En toen gebeurde het wonder waar de familie om gebeden had…

Sinds vorig jaar kunnen we de kinderen op Zihle’s school elke ochtend vers toebereid eten geven. Nog voor de lessen beginnen, krijgt elke leerling een warme, voedzame maaltijd. Onze partnerschappen met hulporganisaties in Zimbabwe zijn tien jaar geleden begonnen en zijn sindsdien blijven groeien. Vandaag bedienen we kinderen op meer dan 300 locaties in het hele land en hebben we daar in totaal al meer dan 80 miljoen maaltijden uitgedeeld. “Deze dagelijkse maaltijd is heel speciaal voor ons kinderen,” vertelde Zihle ons. “We wonen in een arm gebied waar voedsel schaars is…. En de wetenschap dat we elke dag iets te eten krijgen, helpt onze ouders.”

Zoals je op de foto kunt zien, straalt Zihle vandaag, en niet zonder reden: ze vertelde ons dat ze van school houdt, dat ze van Jezus houdt, en dat ze goede hoop heeft ooit verpleegster te kunnen worden.

Elke dag krijgen kinderen zoals Zihle met jouw donatie een voedzame maaltijd. En je vult niet alleen hun maag… je geeft ze een toekomst. Heel erg bedankt!

 

NU DONEREN

Nieuwsbrief van Joyce Meyer in augustus - Social Media

#raadsels

Af en toe een quiz is leuk… ook op sociale media. Daarom plaatsen we vaak leuke weetjes over Joyce op onze kanalen. Doe mee! Ben jij een Joyce Meyer fan en kun je de fout vinden? 🤔 Een van de volgende weetjes is fout …

1. Joyce was vorige maand jarig en is 77 geworden. 🎂
2. Joyce duikt altijd vroeg haar bed in omdat ze elke ochtend om half vijf opstaat. ⏰
3. Joyce heeft een hond die Duke heet. 🐶
4. Joyce traint graag in de sportschool. ⁠🏋

Nou, heb je een idee? Hier is de oplossing op Instagram!