Nieuwsbrief van Joyce Meyer in augustus

Beste vrienden! Met grote verwachting schrijf ik deze nieuwsbrief, omdat ik weet dat God je de gereedschappen wil geven om de overwinning te behalen op de twee meest wrede vijanden die jouw dagelijkse vreugde proberen te roven: angst en bezorgdheid.

Heb je weleens de volgende gedachten gehad, of deze woorden uitgesproken? Ik ben zo bang om te falen. Ik maak me zorgen of mijn kinderen of kleinkinderen wel op het rechte pad blijven. Ik ben bang om ziek te worden. Ik maak me zorgen of we deze maand wel genoeg geld zullen hebben om de rekeningen te betalen en rond te komen.

God wil niet dat je met deze angsten en zorgen leeft. Vandaag heb ik dan ook goed nieuws voor je… Met Gods hulp kun je angst en bezorgdheid overwinnen. Angst en zorgen zijn niet nieuw. Het zijn wapens die de vijand al lange tijd gebruikt om ons weg te houden van het vreugdevolle en overwinnende leven dat Jezus ons kwam geven. Gelukkig hoef je niet langer onder het gewicht van angst en zorgen te leven.

Toen je werd wedergeboren door een relatie met Jezus aan te gaan, werd je daadwerkelijk opnieuw geschapen in Christus.

In Efeziërs 2:10 staat: Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.

Je bent in Christus geschapen. Dat betekent dat je een overwinnaar bent in Christus. En daarom:

Je hoeft niet bevroren door angst pas op de plaats te maken – je kunt in alle vrijmoedigheid doen wat je moet doen, want je bent geschapen in Christus Jezus.

God heeft je een zeer belangrijk wapen gegeven om de strijd met angst aan te gaan. Dat wapen heet ‘geloof’ en dat geloof is het tegenovergestelde van angst. Angst en bezorgdheid gaan uit van het ergste. Ze beroven ons van onze vrede. Ze proberen ons ervan te weerhouden om uit te stappen in waar God ons voor heeft geroepen. Maar geloof doet precies het tegenovergestelde. Geloof gaat altijd uit van het beste. Geloof geeft een boost aan onze vrede. Geloof drijft ons aan in Gods plan voor ons leven.

Angst en bezorgdheid zeggen: ‘Ik kan het niet.’ Geloof zegt: ‘Maar God kan het wel.’ Of de angst waarmee je wordt geconfronteerd nu groot is of klein, geloof zal altijd overwinnen.

In een bepaalde periode in mijn leven had ik te maken met slaapproblemen. Ik werd’s nachts rond een uur of 2:00 of 3:00 wakker en kon dan nauwelijks meer in slaap komen.

Na een aantal van zulke nachten merkte ik dat wanneer ik ’s avonds naar bed ging, ik me al zorgen maakte en bang was dat het de komende nacht ook weer zou gebeuren – en uiteraard gebeurde dat dan ook.

Op een dag legde de Heer me op het hart om te bidden tegen die angst en in plaats daarvan Zijn vrede te ontvangen.

In Spreuken 3:24 staat: Als je neerligt, zul je niet angstig zijn, je zult neerliggen en je slaap zal aangenaam zijn. Op basis van deze belofte uit Gods Woord bad ik in geloof en in de overtuiging dat Gods beloften ‘ja’ en ‘amen’ zijn. Die nacht sliep ik heerlijk door en ik heb nooit meer last van slapeloze nachten gehad.

Natuurlijk realiseer ik me dat dit niet zo enorm veel voorstelt, maar de waarheid is dat God zorgdraagt voor elk gebied in ons leven, dus zorgt Hij ook voor onze nachtrust.

Nieuwsbrief van Joyce Meyer in augustus - angsten en zorgen

Daarom moedig ik je aan om, als je op wat voor manier dan ook angst of bezorgdheid ervaart, je vertrouwen op God te stellen en in geloof te gaan staan op de beloften uit Zijn Woord.

In Psalm 56:4 staat: Op de dag dat ik vrees, vertrouw ík op U. Er staat dus nergens in Gods Woord dat je je nooit meer angstig zult voelen. Maar als je die gevoelens van angst of zorgen ervaart… Kun je je geloof op God vestigen en erop vertrouwen dat Hij alles in Zijn hand heeft.

In plaats van toe te geven aan gevoelens van angst en bezorgdheid, kun je ervoor kiezen om er tegen op te staan en te weten dat God voor je uit is gegaan en de weg voor je heeft bereid.

Geloof zal elke keer de angst verslaan! Door elke keer dat je angst voelt en ondanks de angst stappen blijft zetten, zul je zoveel nieuwe vrijheid ervaren dat je nooit meer terug wilt naar een leven vol angst. Omdat God voor je is, heb je absoluut niets om bang voor te zijn.

image05

PS: Onthoud dat als de angst een volgende keer je leven wil binnenkomen, je in plaats van ‘ik ben bang’ of ‘ik maak me zorgen’ vrijmoedig zult verklaren: ‘Ik kies voor vrede omdat ik weet dat God alles in Zijn hand heeft!’

Ontdek in deze video hoe je vrij en zorgeloos als een vogel kunt zijn. God heeft namelijk beloofd voor je te zorgen. Waarom blijf je dan piekeren? Joyce neemt je mee in de Bijbel en vertelt wat Mattheüs 6 hierover zegt. Het is echt mogelijk in alles op God te vertrouwen!

Heb je iets met God meegemaakt?

Bemoedig anderen met je getuigenis!

Wat vind je van Joyce’s preken, artikelen of overdenkingen? Helpen ze je in het dagelijks leven? Heb je iets met God meegemaakt, is je gebed verhoord? Voel je vrij om ons te schrijven, we zien ernaar uit van je te horen!

Joyce & Happiness

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

NOODHULP VOR MOZAMBIQUE

Wat in 2017 begon met een enkele, schijnbaar willekeurige aanslag in een stad in het noorden van Mozambique, heeft zich ontwikkeld tot een langdurige en steeds geraffineerdere terreurcampagne. De hele provincie Cabo Delgado is nu getroffen, en elke dag worden meer mensen bedreigd.

Hand of Hope Mozambique

Sinds die dag in oktober 2017 zijn meer dan 700.000 mensen ontheemd geraakt. Mannen worden gemarteld en vermoord terwijl hun vrouwen en kinderen toekijken. Gezinnen worden gescheiden, huizen tot de grond toe afgebrand. Uit angst voor hun leven vluchten duizenden, vooral vrouwen en kinderen, naar de Mozambikaanse stad Pemba en het omliggende platteland.

Omdat de gezinnen vaak midden in de nacht door de aanvallen worden verrast, hebben zij geen kans om iets mee te nemen op hun vlucht.

Door onze samenwerking met Iris Ministries zijn wij in staat om hulp te bieden te midden van de groeiende terreur. Voor de ontheemdenkampen zorgen wij voor onderkomens, hygiëne-stations, sanitaire voorzieningen en voedselpakketten. Daarnaast voorzien we mensen van eenvoudige landbouwwerktuigen, zodat ze een nieuw bestaan kunnen opbouwen, en verspreiden we kleine apparaten die op zonne-energie werken. Hierdoor kunnen de lezingen van Joyce worden ontvangen en horen mensen de bemoedigende boodschap van Gods liefde.

Aan veel ontheemden kunnen we zoveel praktische hulp geven als we willen, maar waar de meesten echt naar verlangen is het Evangelie. Deze mensen zijn geestelijk zo hongerig, ze stellen al hun hoop op Jezus.

Bidt alstublieft mee voor Mozambique en dat God Zijn vrede en troost geeft aan alle getroffenen. Met uw donatie kunt u een hand van hoop uitsteken naar talrijke mensen in deze verwoestende tijden. Heel erg bedankt!

Nu doneren

Social Media Joyce Meyer Hoop

#hoop

Je kunt vol hoop en vreugde zijn omdat je verwacht iets goeds te ontvangen dat je nu nog niet hebt. Op ons Instagram kanaal vind je nog meer bemoedigende posts en mooie stories. Samen willen we groeien in geloof en elkaar bemoedigen. 🙌  

Bekijk nu ons Instagram-kanaal.