Nieuwsbrief van Joyce Meyer in april

Beste vrienden! Zou je soms weleens wat meer energie willen hebben? Heb je zorgen waardoor je minder enthousiast in het leven staat en waardoor je je ouder voelt dan je bent? Vraag je je weleens af of je beste jaren achter je liggen?

Als jij hier iets van herkent, dan heb ik geweldig nieuws voor jou. Als kind van God kun je ouder worden zonder ‘oud’ te worden. Want God heeft in ieder seizoen van je leven iets nieuws en geweldigs voor jou.

Ik onderwijs het Woord van God nu al bijna veertig jaar en ik geniet nu meer van mijn leven dan ooit en ik voel me ook beter. Ik voel me niet oud en ik gedraag me niet oud. Ik leid een actief, vol leven en ik geloof dat God dit ook voor jou wil. Hij wil je vullen met Zijn blijdschap en kracht. Of je nu drieëntwintig bent of honderd, je beste jaren hoeven niet achter je te liggen.

In Psalm 103 herinnert David ons eraan ‘niet een van Zijn weldaden’ te vergeten (vers 2). En daarna noemt hij een aantal van die weldaden (3-5):

En de laatste van de lijst met weldaden is dit: je jeugd vernieuwt zich als die van een adelaar. Naast dat je wordt vergeven, genezen, verlost en gekroond, beloven deze verzen je ook dat je jeugd wordt vernieuwd! Ik denk dat dit een hele belangrijke waarheid is in deze tijd.

Ik herinner me de eerste keer dat ik het gevoel had dat ik oud werd. Het was op de dag dat ik me inschreef voor medische gezondheidszorg voor 65plussers. Ik kon maar niet geloven dat ik bij de zorgverzekeringsinstelling was. Het was alsof ik naar een film keek over iemand anders.

Herinner jij je nog de eerste keer waarop je het gevoel had dat je oud werd? Misschien was het toen je kinderen het huis uit gingen, toen je je eerste leesbril kocht, of toen je kleinkinderen je moesten helpen met je computer. We worden allemaal ouder, maar het feit dat dat gebeurt, betekent niet dat we geen actief leven meer kunnen hebben of dat God klaar is met ons. En als je nu een twintiger of dertiger bent, zijn er vast dingen die je kunt doen zodat je je beter voelt dan je je kunt voorstellen in een later seizoen van je leven.

In ieder seizoen van je leven kun je sterk en gelukkig zijn en productiever dan ooit. Kijk maar eens naar deze beloften uit Gods Woord:

Ik geloof in deze beloften voor mijn leven en ik wil je aanmoedigen hier ook in te geloven. God wil je vernieuwen, herstellen en je laten groeien en bloeien in ieder seizoen van je leven.

Ongeacht je leeftijd is je lichaam een tempel van de Heilige Geest en God wil dat je wijsheid bezit over hoe je voor je lichaam, ziel en geest zorgt (zie 1 Korintiërs 6:19-20). Hij helpt je om je aan te passen aan fysieke, mentale, emotionele en geestelijke veranderingen, zodat je altijd met vrede, blijdschap en positieve verwachtingen kunt leven. In dit seizoen van je leven kun je misschien niet meer alles doen wat je vroeger deed, maar je kunt altijd iets doen. De sleutel is om je niet te richten op wat je niet kunt, maar op wat je wel kunt om sterk, gezond en effectief te zijn.

Nieuwsbrief van Joyce Meyer April 2021

Ik geef je een voorbeeld van wat ik bedoel. Ik kan niet meer zoveel gewichtheffen in de sportschool als vijftien of twintig jaar geleden. En ik draag tegenwoordig geen hoge hakken meer als ik spreek. Ik kan ervoor kiezen hier mee te zitten en bij mezelf te denken: ik wil niet zwakker worden en minder kunnen tijdens mijn workout. Ik wilde dat ik nog steeds die schattige, stijlvolle hoge hakjes kon dragen! 

Maar in plaats daarvan besef ik dat ik nog steeds sport, alleen dan met wat minder gewicht. Ik koop nog steeds stijlvolle schoenen, alleen dan wat comfortabelere schoenen. Terwijl we ouder worden moeten we niet zitten met de dingen die we niet meer kunnen, maar kunnen we ervoor kiezen blij te zijn met wat we nog wel kunnen.

Als kind van God kun je ouder worden zonder je oud te voelen. Ik weet uit ervaring dat dit zo is. God wil je jeugd herstellen en je kracht vernieuwen. Zijn plan voor jou is dat je groeit en bloeit in elk seizoen van je leven.

Liefs,

image05

PS: Stel jezelf voordat je verder klikt een belangrijke vraag: laat ik mezelf gewoon oud worden, of word ik gracieus en doelgericht ouder en laat ik me in elke levensfase door God gebruiken?

Bekijk deze video en ontdek wat de basis voor een succesvol leven is. In deze driedelige serie spreekt Joyce over de lessen die ze geleerd heeft in haar leven. In dit deel gaat het over prioriteiten stellen, eerlijkheid en je identiteit.

Bemoedigende quotes om te downloaden

Hier vind je elke maand een bemoediging van Joyce, die je gratis kunt downloaden als achtergrond voor je computer of smartphone.

Hulp & Hoop voor Haïti

10 Jaar na de verwoestende aardbeving in Haïti, waar we samen met onze jarenlange partner Love A Child snel hulp konden bieden, hebben we nu samen een nieuwe mijlpaal bereikt om blijvende hulp en hoop te brengen aan mensen in nood aldaar: De uitbreiding van het Jesus Healing Center en de opening van een ondervoedingscentrum.

Love A Child vierde de inwijding van hun nieuwe Jesus Healing Center – een kliniek waar mensen uit afgelegen gebieden medische zorg krijgen. De behoefte is in de loop der jaren zo gegroeid dat de kliniek moest worden uitgebreid. Nu is er weer voldoende ruimte en met de maandelijkse maaltijden en bedrijfskosten die door Hand of Hope worden gefinancierd, kan het Jesus Healing Center doorgaan met het vervullen van zijn missie en nog meer mensen helpen dan voorheen.

Diezelfde maand opende Love A Child ook nog een nieuw ondervoedingscentrum. Te midden van een groeiende voedselcrisis in Haïti kunnen duizenden ondervoede kinderen nu gratis speciale voeding en medische behandeling krijgen. De oprichters van Love A Child, Bobby en Sherry Burnette, hebben bij de opening een speciaal dankwoord uitgesproken:

“We willen een speciaal woord van dank richten tot Hand of Hope, die het gebouw en het interieur van de ondervoedingskliniek heeft gesponsord! Er waren zoveel “handen” nodig die samenwerkten. Dit centrum is voor de armen. We hebben hier kinderen die ernstig ondervoed waren en zouden zijn gestorven als we ze niet hadden opgevangen en geholpen … Vandaag geven we alle glorie aan God in de hemel!”

Zelfs bij wereldwijde tragedies als COVID-19 werken diensten als Love A Child en Hand of Hope onvermoeibaar door om Gods liefde en genezing rechtstreeks te brengen aan hen die dat het meest nodig hebben. En dat allemaal dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs die God toestaan hen op deze manier te gebruiken.

Hartelijk dank voor elke donatie! Samen kunnen we mensen helpen en Gods liefde op zoveel plaatsen in de wereld delen.

DONEER NU

#nooitteoud

Voel je niet te oud om grote dromen te dromen. Op ons Instagram kanaal vind je nog meer bemoedigende posts en mooie stories. Samen willen we groeien in geloof en elkaar bemoedigen. 🙌  

Bekijk nu ons Instagram-kanaal.