Hand of Hope

Classrooms of Hope

Zodat kinderen een kans hebben op een toekomst

Er is waarschijnlijk geen andere plek waar er meer gelachen en gejuicht wordt dan in een van onze klaslokalen in Zuid-Afrika. Ontdek hoe wij veel kinderen nieuwe hoop en veiligheid kunnen geven.

Op onze reizen naar de armste landen ter wereld zien wij veel kinderen die een van de grootste geschenken in het leven niet hebben, namelijk: onderwijs. Het gebrek aan scholen leidt ertoe dat deze kinderen hun hele leven in grote armoede doorbrengen en daarom veel te vroeg sterven. Maar met jouw ondersteuning kunnen wij velen helpen en eraan bijdragen dat deze vicieuze cirkel wordt doorbroken!

Een van deze kinderen is Onwabile, een kleine jongen uit Zuid-Afrika die op vijfjarige leeftijd met een groot verdriet te maken kreeg. Zijn vader stierf bij een auto-ongeluk en liet hem en zijn moeder berooid achter. Weinig geld betekent weinig eten en zo was Onwabile compleet ondervoed en zonder hoop. Zijn moeder zocht naar werk en stuurde hem naar zijn grootouders in een dorp in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Ook zij waren zeer arm en bovendien leed Onwabile onder het verlies van zijn vader en de scheiding van zijn moeder. Hij is slechts een voorbeeld van de vele kinderen die in armoede en hopeloosheid leven.

Ons christelijke zendingswerk Hand of Hope werkt in dit deel van Afrika samen met enkele partners en heeft het initiatief Classrooms of Hope in het leven geroepen. Met deze klaslokalen willen wij kinderen zoals Onwabile door een eenvoudig maar prachtig plan de mogelijkhed bieden om naar school te gaan.

Met behulp van vakmensen bouwen wij zeecontainers om tot klaslokalen! Dat is een zeer creatieve en voordelige oplossing om in dorpen scholen te bouwen. Deze grote containers bieden de kinderen nieuwe hoop. En het beste daar aan is, dat wij de scholieren elke dag een voedzame maaltijd ter beschikking kunnen stellen. Dat maakt ons blij! Op deze manier kunnen wij ze met gezond eten verzorgen en hen aan de hand van een leerplan dat op de Bijbel is gebaseerd, zowel onderwijs als een geestelijk fundament geven. Wat een geweldige gelegenheid! 

Tegenwoordig is Onwabile duidelijk krachtiger en gezonder. Ook heeft hij zijn zelfrespect teruggevonden. Wat wij met Classrooms of Hope en onze acties van Hand of Hope over de hele wereld kunnen bewerkstelligen is zo mooi!

Voor de kinderen opent het een deur naar de toekomst, gezinnen ontvangen een nieuw levensfundament en mensen vinden in Jezus nieuwe hoop en hulp.

IN ÉÉN OVERZICHT

150 klaslokalen geven kinderen in Zuid-Afrika en Malawi hoop op een beter leven door middel van:

  • een stevige maaltijd

  • onderwijs

  • een geestelijk fundament

  • en een grote portie liefde