Antwoorden voor elke dag

Investeer in je relaties

Een gedachte van Joyce Meyer

Misschien praten we er niet vaak over, maar we hebben allemaal van tijd tot tijd te maken met uitdagingen in onze relaties met anderen. Het kan een ruziezoekende partner, een lastige collega, een strenge baas, een moeilijk kind, of een vriend van wie je vervreemd bent zijn.

Om te kunnen leven zoals God voor ogen heeft, moeten we erop vertrouwen dat Hij ons helpt aan gezonde relaties te bouwen. Soms doet Hij ons inzien dat wijzelf misschien een deel van het probleem zijn. Ik weet dit uit eigen ervaring. Jaren geleden, aan het begin van mijn relatie met God was ik moeilijk in de omgang. Ik vond het lastig om mensen te vertrouwen. Ik maakte vaak ruzie en werd boos als mensen niet deden wat ik van hen verwachtte. Ik raakte zelfs gefrustreerd als ik Dave plezier zag maken met de kinderen terwijl ik het huishouden deed. Nu klinkt dat zo dom, maar in die tijd raakte ik door het minste of geringste geïrriteerd.

Maar met Gods hulp heb ik in de loop der jaren geleerd om goede relaties met anderen te hebben. En ik weet dat God jou dezelfde lessen wil leren!

Want als je gezonde relaties hebt, zijn er betrouwbare mensen in je leven die je bemoedigen en voor je bidden. Dan heb je vrienden en vertrouwelingen die je Bijbelse raad kunnen geven als je voor een beslissing staat. Ook is er geen onvergevingsgezindheid waardoor de vijand ingang in je leven krijgt. Je hebt dan mensen in je leven waar je van houdt, mee lacht, en je leven mee deelt. In de Bijbel in Prediker 4:9-10 staat: “Twee zijn beter dan één, want samen krijgen zij een goede beloning voor hun zwoegen. Want als zij vallen, helpt de één zijn metgezel overeind. Maar wee die ene die valt, terwijl er geen tweede is om hem overeind te helpen”.

Vergeet nooit dat de gezondheid van je relaties rechtstreeks van invloed is op je innerlijke vrede en stemming. Daarom zijn je relaties zo belangrijk voor God. Zoek Hem vandaag en vertrouw op Zijn leiding. Dan zal je op een nieuwe manier van de mensen om je heen kunnen genieten en met hen in vrede kunnen leven.

Ressources special voor jou

Une confiance inébranlable

Dans ce livre, Joyce nous rappelle que la clé de la victoire est de placer notre confiance en Dieu à tout moment et en toutes choses !

Andere posts

Dagelijkse overdenking

God kan verlossen

David zei: ‘De Heer, die me gered heeft uit de klauwen van leeuwen en beren, zal me ook redden uit de handen van deze Filistijn’. En Saul zei tegen David, ‘Ga dan, en moge de Heer je bijstaan’.


1 Samuel 17:37

Ontvang elke dag een overdenking per email

Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce