Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Zelfbeheersing geldt op elk gebied

28 November 2022

Beluister hier de overdenking:

Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: namelijk de Geest van de waarheid, Die de wereld niet kan ontvangen... maar jullie kennen Hem wel, want Hij woont in jullie en zal in jullie blijven. Johannes 14:16-17 (NBV)


Er zijn bepaalde onderwerpen in de Bijbel die op elk gebied van toepassing is — zelfbeheersing is hier één van. Het maakt niet uit welk probleem we in ons leven hebben, zelfbeheersing komt op elk gebied in het spel. Als wij onszelf niet disciplineren, zullen onze emoties ons beheersen en wordt ons leven ellendig.

Het uitoefenen van zelfbeheersing betekent in bescheidenheid leven. Alles in het leven vraagt om goede beslissingen en discipline laat het gebeuren. Veel van onze problemen zijn een direct gevolg van een gebrek aan discipline. Financiële schulden ontstaan als we onze bestedingsgewoontes niet kunnen beheersen; een slechte gezondheid ontstaat als we onze eetgewoontes niet kunnen beheersen, enz.

Als je je in een situatie bevindt die te overweldigend lijkt om er uit te komen, dan is er misschien heel veel discipline en zelfbeheersing vereist. Gelukkig heeft God ons de Heilige Geest in ons leven gegeven om ons te helpen.

Kort gebed: Here God, dank U dat U mij de vruchten van discipline en zelfbeheersing geeft. Door de kracht van de Heilige Geest in mij, zal ik doen wat U mij vraagt te doen en mij niet laten beheersen door mijn gevoelens. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.