Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Wees Gods spreekbuis!

18 januari 2021

Wie het leven liefheeft en gelukkig wil zijn, moet geen laster of leugens over zijn lippen laten komen. 1 Petrus 3:10 (NBV)


Als je de kracht van woorden goed gaat begijpen, kan het de hele koers van je leven veranderen! Je mond is een krachtig instrument, zowel voor God als voor de vijand. Met andere woorden, je kunt door je spreken zowel positieve, opbouwende, bemoedigende dingen laten ontstaan in je leven, als ook negatieve, sombere en ontmoedigende dingen.

Ik geloof niet dat iemand van ons de spreekbuis van de duivel wil zijn. Maar feit is dat de mond voor zegen of voor vernietiging kan worden gebruikt, niet alleen in ons leven, maar ook in het leven van anderen. Ik heb het in mijn eigen leven gezien. Er was een tijd dat bijna alles wat ik zei negatief was.

Maar de Heilige Geest leerde mij hoe ik de creatieve kracht van Gods Woord kon gebruiken. Ik leerde mijzelf hoe ik tegen ‘de bergen’ kon spreken in plaats van over ‘de bergen’ in mijn leven. Wat ik bedoel is dat ik leerde hoe ik de waarheid van Zijn woord kon toepassen op mijn omstandigheden, en na verloop van tijd begon ik positieve en blijvende resultaten te zien.
De mond is als een pen en je hart als een boek. Wanneer je keer op keer iets uitspreekt, komt het in je binnenste en word je er door gevormd. Het is niet iets wat je probeert te zijn, het is al wie je bent geworden.

Ik ben liever de spreekbuis van God dan die van de vijand. Ik wil Zijn waarheid uitspreken en van mijn leven genieten.
In 1 Peter 3:10 staat: “Wie het leven liefheeft en gelukkig wil zijn, moet geen laster of leugens over zijn lippen laten komen”. Wil je genieten van het leven? Gebruik dan je mond om de dingen van God in je leven te spreken!

Kort gebed: Heer, ik weet dat mijn mond een krachtig instrument is, dat voor U of voor de vijand gebruikt kan worden. Ik geef U mijn mond. Toon mij hoe ik Uw waarheid in mijn leven en in het leven van anderen kan spreken. Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.