Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Weersta de duivel en verheug je in de Heer

20 oktober 2020

Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd. Filippenzen 4:4(NBV)


Een depressie wordt gedeeltelijk gedefinieerd: ‘als de stemming abnormaal verlaagd is; verminderd gevoel van eigenwaarde; neerslachtigheid.’ Een veel voorkomend probleem bij een depressie is, dat de oorzaak niet onze omstandigheden zijn of waar we ons bevinden, maar onze houding ten opzichte van onszelf. Dat is waarom de duivel jou het gevoel wil geven dat je waardeloos en afgewezen bent.

Maar als je je niet door de duivel laat imponeren door wat hij doet, kan hij jou niet onder druk zetten, en als hij jou niet onder druk kan zetten, kan hij je niet deprimeren.

Ik denk dat een van de beste manieren om de duivel te weerstaan en een overwinning te behalen op depressie is, dat de Heilige Geest je leidt naar een tijd om je te verheugen. De vijand wil dat je je richt op negatieve vooruitzichten en jezelf dompelt in een partijtje van zelfmedelijden, maar de Heilige Geest wil dat je kijkt naar de positieve dingen en daar een feestje van maakt!

Filippenzen 4:4 zegt: Verblijd u altijd in de Heer. Als we ons focussen op God, ons in Hem verblijden, dan heeft depressie geen plaats in ons. Dus de volgende keer dat de vijand probeert om je neerslachtig of verdrietig te laten voelen, kies er dan voor om je in de Heer te verblijden!

Kort gebed: Here God, U bent wonderlijk en verbazingwekkend, daarom kan ik mij altijd in U verblijden. In mijn leven is er geen plaats voor depressie, omdat ik vervuld met U ben. Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.