Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Waardeer eerlijkheid van anderen

9 april 2021

Zoals men ijzer scherpt met ijzer, zo scherpt een mens zijn medemens. Spreuken 27:17 (NBV)


Iedereen houdt van complimenten, maar slechts weinig mensen weten om te gaan met opbouwende kritiek. Niemand vindt het leuk om zich te vergissen, en dat maakt het moeilijk wanneer mensen ons iets moeten zeggen wat we niet willen horen.

Maar we zouden juist dankbaar moeten zijn voor de eerlijkheid in mensen. Ik hoorde ooit iemand zeggen: “Alleen twee mensen zullen je de waarheid over jezelf vertellen: iemand die boos op je is en iemand die heel veel van je houdt”. God gebruikt beide soorten mensen in ons leven, maar Hij gebruikt vooral de eerlijkheid van vrienden en dierbaren.

Als iemand je liefdevol en eerlijk kan laten zien hoe je je kunt verbeteren, dan zijn de resultaten zo veel waardevoller dan lege, ego-strelende complimenten. Het is dit soort relatie dat de Bijbel omschrijft als ‘ijzer scherpt ijzer’.

Ik dring er bij jou op aan om dankbaar te zijn voor de mensen die je de waarheid over jezelf vertellen, zelfs als het niet is wat je horen wilt. Wanneer je de waarheid hoort – vooral over iets waar je je niet bewust van was – kun je veranderen. Uiteindelijk zal de waarheid een beter mens van je maken.

Kort gebed: Heer, dank U voor het plaatsen van oprecht eerlijke mensen in mijn leven. Hun eerlijkheid kan mij soms ongemakkelijk doen voelen, maar ik weet dat wanneer ik naar hen luister, U mij kunt helpen om een beter mens te worden.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.