Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Volg Gods wijsheid en niet je eigen gevoelens

7 mei 2021

De HERE geeft immers wijsheid, uit Zijn mond komen kennis en inzicht. Spreuken 2:6 (HSV)


Het leven is geen pretje als we onze gevoelens de baas laten spelen. Gevoelens veranderen van dag tot dag, van uur tot uur, zelfs van moment tot moment. Ze liegen vaak tegen ons. Kort gezegd, we kunnen onze gevoelens niet vertrouwen.

Maar we kunnen er wel voor kiezen om, als volgers van Christus, valse emoties te negeren en volgens waarheid en wijsheid te leven. Laat me je enkele voorbeelden geven …

Misschien bevond je jezelf weleens in een groep mensen en voelde je je alsof iedereen het over je had. Dat betekent niet dat zij dat ook deden. Misschien heb je het gevoel dat niemand je begrijpt, maar dat betekent niet dat zij dat ook niet doen. Je kunt je onbegrepen, niet gewaardeerd of zelfs mishandeld voelen, maar dat betekent niet dat je dat ook bent. Dit zijn alleen maar gevoelens.

We moeten volwassen, gedisciplineerde mensen worden, vastbesloten om in de Geest te wandelen. Het vereist een constante daad van de wil om ervoor te kiezen de dingen op Gods manier te doen in plaats van op onze eigen manier.

Hoewel we af en toe misschien het gevoel hebben dat we gebombardeerd worden door negatieve emoties, kunnen we niet toestaan dat die gevoelens ons leven beheersen en bederven. In plaats daarvan kunnen we ervoor kiezen om de waarheid te volgen — goddelijke wijsheid, kennis en begrip.

Kort gebed: God, mijn gevoelens gaan vaak in tegen Uw wijsheid en proberen mij te misleiden, maar ik laat ze niet mijn leven bepalen. Begeleid mij met Uw waarheid zodat ik verbonden met U kan blijven en niet beheerst wordt door mijn voortdurend veranderende gevoelens.
Amen.

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.