Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Verwijder afleidingen

22 februari 2024

Beluister hier de overdenking:

Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Matteüs 6:33 (NBV)


Afleiding is één van de sluwere wapens van Satan. Hij weet dat, wanneer we worden afgeleid door de zorgen van het leven, we meer dan waarschijnlijk onze tijd met God zullen beginnen te verwaarlozen.

Om ons trouw te houden aan Hem en in nauwe en solidaire vriendschap met Hem te blijven, wil God dat we afleidingen verwijderen die ons van Hem scheiden, zelfs als dat pijn doet.

Bijvoorbeeld, als onze carrière of het verlangen naar geld of een hogere sociale status belangrijker zijn dan God te behagen, moeten we onze prioriteiten bijstellen. Of misschien houdt een relatie je weg bij het doorbrengen van tijd met God en ben je meer op zoek naar aandacht en goedkeuring van die persoon dan van God. Waar het om gaat is dat elke situatie of verlangen die ons hindert om geleid te worden door de Heilige Geest of voor God te leven, een ongezonde afleiding is die niet goed voor ons is.

God wil dat we door de Heilige Geest geleid worden, niet door afleidingen. Dus zet vandaag alle afleidingen in je leven opzij en richt je doelbewust op God. Als je eerst God met heel je hart zoekt, dan zal je Hem vinden. Hij wacht op jou.

Kort gebed: Heer, ik vraag U mij te helpen om alle afleidingen in mijn leven te verwijderen, zelfs al doet het pijn. Help mij U boven alles te zoeken en dagelijks geleid te worden door de Heilige Geest. Ik wil voor U leven. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce