Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Vervuld met vrede en vreugde

10 juni 2021

Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de Heilige Geest. Romeinen 15:13 (NBV)


Enkele jaren geleden ging ik door een bijzonder moeilijke periode en was er absoluut geen blijdschap of vreugde in mijn leven. Iedere keer als ik een fout maakte was ik snel om mezelf te veroordelen, boos omdat ik niet de “perfecte christen” kon zijn.

Op een dag stuitte ik op Romeinen 15:13. Daar staat: De God, die ons hoop geeft, zal u in het geloof geheel en al vervullen met alle blijdschap en vrede … Dat was het. Ik begreep het!

Ik besefte dat ik mij in twijfel en ongeloof had gestort, waardoor de duivel mij kwelde met negativiteit, boosheid en ongeduld. Ik was vergeten dat in God geloven en Zijn Woord te vertrouwen mij vrede en hoop zal brengen en al mijn zwakte overwint.

Gods Woord gaf mij het antwoord. Jezus hield zoveel van mij dat Hij mij niet alleen mijn zonden uit het verleden vergaf, maar ook vooruitkeek en mij vergaf voor de momenten van zwakte wanneer ik in de toekomst zou falen. Ik hoef niet toe te staan dat satan binnensluipt met vragen of ongeloof, en dat hoef jij ook niet.

Weet vandaag dat vrede, hoop en blijdschap pal voor je staan. Ga naar Gods Woord en laat het je geloof aanwakkeren.

Kort gebed: Heer, elke keer dat ik de leugens van de vijand begin te geloven, herinner me dan aan de waarheid in Uw Woord. Door in U te geloven, ontvang ik vandaag vrede en blijdschap. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Wij staan voor je klaar

Testimonials

Ze getuigen van Gods genade

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van enkele cookies. Sommige zijn noodzakelijk, andere helpen ons onze website beter te maken en om te weten hoeveel bezoekers en hoe bezoekers onze site gebruiken. Door verder te bladeren op deze site, accepteer je het gebruik van deze cookies onder de voorwaarden die zijn voorzien in onze legal notices.