Begin je dag bemoedigd

Dagelijkse overdenking met gebed

Roze brillen en vergrootglazen

11 juli 2024

Beluister hier de overdenking:

Daarom bent u niet te verontschuldigen, o mens, wie u ook bent die anderen oordeelt, want waarin u de ander oordeelt, veroordeelt u uzelf. U immers die anderen oordeelt, doet dezelfde dingen. Romeinen 2:1


Wanneer we denken en praten over wat er mis is met iedereen, houden we onszelf voor de gek wat betreft ons eigen gedrag. Jezus gebood ons om ons niet bezig houden met wat anderen fout doen terwijl we zelf nog zoveel fouten hebben (zie Mattheüs 7:3-5).

De Bijbel vertelt ons duidelijk dat wanneer we anderen oordelen, we hen vaak veroordelen voor dingen die wij zelf ook doen!

Ik vroeg ooit aan God waarom als we zelf iets doen we het goed vinden maar als iemand anders datzelfde doet we het veroordelen. De Heer sprak tot mijn hart en zei, “Joyce, je kijkt naar jezelf door een roze bril, maar je kijkt naar ieder ander door een vergrootglas.”

Dat is waar! We verontschuldigen onszelf voor ons eigen gedrag, maar wanneer iemand anders hetzelfde doet als wij zijn we vaak genadeloos.

Ik moedig je aan om het proces om te draaien. Houd vast aan het goede in anderen, maar leg je eigen leven onder een vergrootglas. Sta toe dat God eerst in jou Zijn werk doet, en je dan leert hoe je op een Bijbelse manier anderen kunt helpen om te groeien.

Kort gebed: Heilige Geest, in plaats van het leven van anderen onder de loep te nemen, vraag ik u om mij te helpen mijn eigen leven te beoordelen. Ik weet dat ik met Uw hulp mijn problemen kan corrigeren en manieren vindt om anderen op een positieve en gezonde manier te helpen groeien. Amen

Van Joyce

Hoe werkt de dagelijkse overdenking?

Joyce Meyer geeft je elke dag een Bijbelvers en laat je zien hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen. Aan het einde van elke overdenking nodigen wij je uit om een persoonlijk gebed te zeggen. Het lezen van de overdenking duurt ongeveer 3 minuten. Reserveer deze tijd voor jou en God!


Ontvang elke dag een overdenking per email

Meer van Joyce

Nieuwsbrief abonneren

Maandelijkse impulsen van Joyce voor jou

Doe jezelf een plezier... vergeef!

Volg het pad van verzoening en ervaar vrijheid.

Makkelijk bidden

Ontdek de kracht van gebed!

Wat is een christelijke overdenking precies?

Net als meditatie is een overdenking bedoelt voor inspiratie en ontspanning, maar bovenal is het je persoonlijke tijd met God. Je krijgt nieuwe bemoediging en hulp voor je leven en vindt vrede in de gemeenschap met God.

Contact

Testimonials


Begin je dag bemoedigd met de dagelijkse overdenking van Joyce